“I DA POŠALJEMO VOJSKU, TO NEĆE PROMENITI NIŠTA” Lukašenko okreće leđa Putinu? Beloruski lider neće slati trupe u Ukrajinu

 “I DA POŠALJEMO VOJSKU, TO NEĆE PROMENITI NIŠTA” Lukašenko okreće leđa Putinu? Beloruski lider neće slati trupe u Ukrajinu

Foto: Profimedia

Amerikanci ne žele mirovne pregovore povodom situacije u Ukrajini, oni se boje samo nuklearnog sukoba, izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

– Treba pregovarati. Ali, potrebno je pregovarati razumno i razgovarati o miru. Ukrajinu, kao i Poljake i Amerikance koji stoje iza nje, treba razotkriti i predstaviti svetu u pravom svetlu. Oni ne žele nikakve mirovne pregovore. Amerika koja vlada preko Poljske plaši se samo jednog – nuklearnog sukoba, nuklearnog oružja. Zašto? Zato što će tada već biti uzavrela situacija. To je njihov pristup – rekao je beloruski lider novinarima.

Istovremeno, Lukašenko je demantovao glasine o namerama Minska da uvede vojsku na teritoriju Ukrajine.

– Nećemo uvoditi ljudstvo tamo, jer za to nema potrebe. Naše oružane snage, a odmah bismo mogli da aktiviramo 35-40.000 ljudi, neće rešiti problem – istakao je beloruski lider.

Prethodno je Lukašenko izjavio da rukovodstvo Ukrajine treba da se zaustavi i preduzme korake za okončanje sukoba ako ne želi pogibiju ogromnog broja ljudi i uništenje zemlje.

Pročitaj još