HTEO DA ZAPALI UČITELJICU I GLEDA KAKO UMIRE? Dečak (6) slao jezive pretnje, a onda je pištolj uneo u školu (VIDEO)

 HTEO DA ZAPALI UČITELJICU I GLEDA KAKO UMIRE? Dečak (6) slao jezive pretnje, a onda je pištolj uneo u školu (VIDEO)

Foto: Facebook

Šestogodišnji dečak koji je upucao svoju učiteljicu navodno je njenoj koleginici rekao da je “hteo da je zapali i gleda kako umire”, navodi se.

Dete, koje pohađa osnovnu školu Rihnek u Njuport Njuzu u Virdžiniji u SAD, koristilo je pištolj Taurus kalibra 9 mm kada je 6. januara pucalo u 25-godišnju učiteljicu Ebi Zverner.

Gospođa Zverner i drugi nastavnici škole izrazili su zabrinutost zbog ponašanja deteta pred višim osobljem, ali su ignorisani ili je njihova zabrinutost umanjivana, navodi Vashington Post.

Učiteljica je zatražila podršku od osoblja sa dečakom nakon što je poznato da baca stolice i druge predmete u učionici.

Dečak je jednom napisao jezivu poruku učiteljici u kojoj je naveo koliko mrzi gospođu Zverner i da je želeo da je “zapali”, navodi sindikat nastavnika.

Navodi se da je koleginica gospođe Zverner iznela uznemirujuću belešku školskim administratorima, ali je učiteljici rečeno da je odbaci. Nejasno je kada je uznemirujuća pretnja upućena. Ona je izrazila zabrinutost u onlajn razgovoru sa nadzornikom Njuport Njuza, Džordžom Parkerom III, koje je osoblje koristilo za pokretanje bilo kakvih pitanja.

Jedan zaposleni u školi je navodno napisao: “Tražila je pomoć”, drugi je dodao: “Nekoliko puta”.

U drugom incidentu, dečak je navodno blokirao učiteljicu i učenike da napuste učionicu nakon što je zabarikadirao vrata.

Učiteljica je bila primorana da lupi po vratima više puta i na kraju su oslobođeni nakon što je kolega čuo buku i otvorio vrata.

Novo otkriće dolazi nakon što je dečak doneo pištolj, koji je legalno kupila dečakova mama, i sakrio ga u svoj ranac. Zatim je ispalio jedan hitac u gospođu Zverner ostavivši joj teške povrede. Ona je u međuvremenu puštena iz bolnice.

Prvi put od incidenta porodica je izrazila saosećanje sa učiteljicom u izjavi koju je objavio njihov advokat.

U njemu je pisalo: “Naše srce ide prema učiteljici našeg sina i molimo se za njeno izlečenje nakon tako nezamislive tragedije dok je nesebično služila našem sinu i deci u školi. Ona je marljivo i saosećajno radila da podrži našu porodicu dok smo tražili najbolje okruženje za obrazovanje i učenje za našeg sina”.

Učiteljica je puštena iz regionalnog medicinskog centra Riverside ranije ove nedelje, saopštila je bolnica.

Porodica je rekla da su oduvek bili posvećeni “odgovornom posedovanju oružja i držanju vatrenog oružja van domašaja dece”. Porodica nije ulazila u detalje dečakovog “akutnog invaliditeta”. Prema rečima roditelja dečaka, dete je na bolničkom lečenju. Zahvalili su se medicinskom timu njihovog sina koji im je pružio podršku tokom ovog “teškog vremena”.

Porodica je dodala: “Nastavljamo da se molimo za potpuni oporavak njegove učiteljice i za njene najmilije koji su nesumnjivo uznemireni i zabrinuti. Istovremeno, volimo našeg sina i molimo vas da ga i našu porodicu uključite u svoje molitve”.

Policajci su opisali pucnjavu kao “namernu”, a dečakova porodica blisko sarađivala sa istražiteljima kako bi utvrdila kako je došlo do tragičnog incidenta.

Šef policije Stiv Dru rekao je da je metak prošao kroz jednu od učiteljicih ruku i pogodio je u grudi dok je zauzela “odbrambeni položaj”. Učiteljica se tada okrenula i pozvao 14-16 učenika da pobegnu iz učionice i spasu se.

Dru je otkrio: “Okrenula se da bi se uverila da je svaki od tih učenika bezbedan. Ona je heroj.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *