HOROR U PROKUPLJU! Tukao trudnu ženu, ona od straha skočila sa prozora – evo koliku kaznu je dobio

 HOROR U PROKUPLJU! Tukao trudnu ženu, ona od straha skočila sa prozora – evo koliku kaznu je dobio

Foto: Profimedia

Apelacioni sud u Nišu potvrdio je prvostepenu presudu koju je donelo sudsko veće, kojim je presedavala sudija Ivana Niketić, a kojim se na tri i po godine kazne zatvora osuđuje Dragiša Č. (49) iz Prokuplja zbog nasilja u porodici.

On je, početkom avgusta 2019. godine, tukao svoju trudnu nevenčanu suprugu M.S. koja je od straha skočila sa prozora i zadobila teške telesne povrede, a dvanaest dana nakon tog događaja prevremeno je rodila njihovo treće dete.

Sve vreme tokom sudskog postupka, Dragiša Č. koji je višestruki povratnik u vršenju krivičnih dela, je negirao krivicu i tvrdio da nije tukao svoju nevenčnu suprugu. Ipak, dokazi su utvrdili drugačije stanje.

Te noći, nakon što je M.S. skočila sa prozora, sa visine od najmanje tri metra, Dragiša Č. je odveo kod lekara, odnosno u Urgentni centar prokupačke bolnice, gde je nesrećna žena ispričala medicinskim radnicima šta se dogodilo. Pozvana je policija i tako se saznalo za slučaj, iako je okrvljeni tvrdio da se njegova nevenčana supruga samo saplela i povredila nogu.

Utvrđeno je da ovo nije prvi put da ju je tukao, čak je jednom, par meseci pre događaja, prijavljeno nasilje.

On je te noći ušao u sobu gde je bila sa maloletnim detetom, počeo da je udara, ne samo rukama, već i drvenom stolicom, a u jednom momentu, kako je izjavila M.S. izašao je iz sobe da uzme metalnu šipku, kojom ju je i ranije tukao.

Tada je ona otvorila prozor i verovatno probala da pobegne, ali je pala. Nakon što ju je vratio u kuću, odveo je u bolnicu i sve se saznalo. U trenutku kada se sve dešavalo u kući je bilo više lica, koji u bili gosti Dragiše Č. a dvoje od njih su dali prvo jedne izjave, a zatim ih promenili.

M.S. se na kraju, pošto se oporavila, preselila sa decom i više nije dolazila, jer se, kako je izjavila nadležnim organima, plaši da se sretne sa svojim nevenčanim suprugom.

Na prvostepenu presudu se žalio okrivljeni, ali je ona u potpunosti potvrđena u Apelacionom sudu u Nišu.

Izvor: Informer.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *