HOROR KOD KOMŠIJA! Uočeno telo u moru, policija: Najverovatnije zbog sudara brodova

 HOROR KOD KOMŠIJA! Uočeno telo u moru, policija: Najverovatnije zbog sudara brodova

Foto: Profimedia Ilustracija

Zaposleni Lučke kapetanije Split jutros su u moru ispred Splita uočili telo muškarca kojeg su izvadili na brod, a u ovom trenutku se sprovodi kriminalističko istraživanje, izvestili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Beživotno telo zaposleni Lučke kapetanije doveli su do kopna i obavestili policiju. O događaju je obavešteno nadležno državno tužilaštvo, a uviđajem će rukovoditi zamenica Opštinskog državnog tužioca Split uz nadzor sudskog veštaka.  

– Prema prvim informacijama s kojima raspolažemo najverovatnije je došlo do sudara dva broda na moru ispred Splita. U ovom trenutku sprovodi se kriminalističko istraživanje – rekli su iz policije.

Oglasilo se Ministarstvo mora

– Lučka kapetanija Split zaprimila je 11. jula 2023. godine, u 08.55 sati dojavu da krene prema ulazu u Kaštelanski zaliv, na mesto navodnog sudara gde je uočena osoba u moru, bez svesti.

Na dojavljenu poziciju žurno je isplovio spasilački brod “POJIŠAN”, koji je na dojavljenoj poziciji pronašao mušku osobu bez svesti, koja je nedugo zatim predata radnicima Hitne medicinske pomoći na gatu Svetog Nikole i koji su utvrdili smrt.

O događaju je obaveštena Policijska uprava Splitsko – dalmatinska kao i Opštinsko državno tužilaštvo iz Splita, koji sprovode uviđaj – rekli su iz Ministarstva mora, saobraćaja i infrastrukture.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *