HOROR Dečak umro od smrzavanja – otac i maćeha ga celu noć držali u garaži

 HOROR Dečak umro od smrzavanja – otac i maćeha ga celu noć držali u garaži

Foto: Facebook

Majkl Valva i njegova tadašnja verenica Angela Polina osuđeni su na doživotnu robiju, odnosno 25 godina zatvora zbog smrti Majklovog sina Tomasa, koji je preminuo od hipotermije 17. januara 2020. godine nakon što je proveo noć na ledenom podu garaže svog oca.

Traume stradalog dečaka su počele nakon što je Majkl Valv 2017. godine dobio delimično starateljstvo nad tri sina – Entonijem, Tomasom i Endruom, a njihova majka Džustina Zubko-Valva se žestoko borila protiv te odluke.

Ona je snimala modrice na telima svoje dece i tvrdila je da su joj deca zlostavljana. Takođe je objavljivala i snimke na kojima njeni sinovi kažu da im nije dozvoljeno da kažu da im majka nedostaje.

Kako je utvrđeno na suđenju, bivši policajac (43) i njegova verenica Angela Polina (45) optuženi su da su malenog Tomasa zaključali u garažu u kući na Long Ajlendu. Pustili su dete da se smrzne do smrti.

Polina je Majklu navodno poslala snimak na kojem se vidi kako Tomas leži na hladnoći smrzava se. Majkl je tada radio noćnu smenu.

Kada je Hitna pomoć stigla sledećeg jutra, napolju je bilo 19 stepeni. Malenog Tomasa su našli golog, sa pantalonama spuštenim na kolenima, bez ijednog ćebeta. Dečak je u bolnici od otkazivanja organa izazvanih hipotermijom.

Tomasova učiteljica Mišel Kaljano na jednom od suđenja je rekla da je dečak bio toliko mršav da bi pojeo i “ostatke sa poda u školi”.

Školski direktor je takođe svedočio prošle nedelje. Naveo je da su deca često dolazila u školu sa posekotinama na licu, crvenih obraza, ruke su im bile hladne, prekriveni fekalijama i urinom.

Prema optužnici iz 2020. godine, navodi se da su deca spavala u sobi koja nije imala pristup kupatilu. Kažnjavani su tako što su primorani da spavaju na podu bez jastuka ili ćebadi, rekli su tužioci.

Nakon što je Tomas preminuo, njegov otac je navodno pokušao da izbriše snimke zlostavljanja na telefonu. Međutim, vlasti su uspele da ih povrate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *