HIT! CRNOGORCI ORGANIZUJU TAKMIČENJE U LEŽANJU! Očekuju obaranje rekorda: Pobednika čeka novčana nagrada

 HIT! CRNOGORCI ORGANIZUJU TAKMIČENJE U LEŽANJU! Očekuju obaranje rekorda: Pobednika čeka novčana nagrada

Foto: Printscreen/Al Džezira

U etno selu Montenegro-Brezna, između Nikšića i Plužina, u toku je tradicionalno takmičenje u izležavanju, a za nagradu od 1.000 evra bori se 17 učesnika. Organizator takmičenja i vlasnik Etno-sela Montenegro Mićo Blagojević rekao je da se ove godine prijavio 21 takmičar.

– Trojica su odustala prvi dan, jedan juče. Ima ih iz regiona, iz Hrvatske, BiH, kao i Rusa, Ukrajinaca – kaže Blagojević, dodajući da misli da ih ima više ove godine jer je nagrada za pobednika 1.000 evra.

On je rekao da veruje da će ove godine biti oboren rekord od 117 sati ležanja, koji je postavljen pretprošle godine.

– Vidim da su uporni. Nisu zahtevni, imaju obroke, donesemo im ponešto da popiju, pojedu, izdržali su juče po kiši četiri-pet sati. Do četvrtka je najavljeno lepo vreme, tako da mislim da mogu još dugo da leže – rekao je Blagojević.

Jedna od učesnica rekla je da je izležavanje počelo u petak, 18. avgusta, u 10.00 sati, da je takmičenje veoma zabavno, a ekipa sjajna.

– Ovo mesto je prelepo, čist vazduh, domaća hrana… Mi smo umorni i odmor nam je potreban – rekla je ona i našalila se da im je, pre svega, upala “sekira u med.

Pojasnila je da na svakih osam sati imaju 10 minuta da odu do toaleta, da se malo protegnu, prenosi RTRS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *