HAOS NA SUĐENJU VALJEVSKOJ GRUPI: Advokatica napustila suđenje, Laza Bobaš štrajkuje glađu

 HAOS NA SUĐENJU VALJEVSKOJ GRUPI: Advokatica napustila suđenje, Laza Bobaš štrajkuje glađu

Foto: MUP

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je odloženo suđenje tzv. “valjevskoj grupi”, jer je branilac jednog od optuženih, Milana Lazarevića zvanog Laza bombaš, iz protesta napustila suđenje zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja.

Naime, Lazarević je, prema tvrdnjama advokata iz tog predmeta Nikole Jovanovića, započeo štrajk glađu u pritvoru još 12. oktobra, zbog čega je do sada izgubio oko 20 kilograma.

Lazarevića je u sudnici danas pregledao doktor koji je, procenio da on može da prati suđenje, nakon čega je njegov branilac, koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti, napustila suđenje, s obzirom na njegovo stanje posle više od mesec dana gladovanja, preneo je Jovanović Tanjugu.

Sud je Lazareviću inače obezbedio redovne preglede na VMA, ali uprkos njegovom naizgled lošem zdravstvenom stanju, doktori smatraju da su njegovi vitalni organi dobro.

Suđenje grupi treba da se nastavi u četvrtak.

Lazarević se odlučio na štrajk glađu zbog nezadovoljstva suđenjem, odnosno jer smatra da sudije u predmetu postupaju nezakonito, te da drugačije ne može da se izbori sa tim.

On je vraćen u pritvor 5. oktobra nakon što je u toku pauze na suđenju otišao iz Specijalnog suda u Beogradu, gde mu se sudi zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu i izvršio više teških krivičnih dela, među kojima i ubistva.

Valjevskoj grupi sudi se niz teških krivičnih dela – ubistva, zločinacko udruživanje, nedozvoljeno držanja oružja i eksplozivnih materija, iznuda, nanošenja lakih i teških telesnih povreda, kao i za iznudu novca.

Ova grupa je pohapšena 2009. godine, suđenje je i dalje u toku, jer je kako je ranije saopštio sud, od ukupnog broja zakazanih suđenja čak trećina bila odložena na zahtev odbrane.

Pored Lazarevića i Jeličića optuženi su i Milan Milijanović, Nebojša Goloskoković, Aleksandar Pavlović, Dejan Velimirović, Mirko Lazarević, Marko Miličković i Aleksandar Bošković.

Pročitaj još

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *