GRMI I PLJUŠTI ŠIROM SRBIJE, A DRASTIČNO ZAHLAĐENJE TEK SLEDI: Nova prognoza meteorologa vam se nimalo neće svideti

 GRMI I PLJUŠTI ŠIROM SRBIJE, A DRASTIČNO ZAHLAĐENJE TEK SLEDI: Nova prognoza meteorologa vam se nimalo neće svideti

Foto: Profimedia

Petak nam je doneo letnjih 27 stepeni, a današnji dan doneo je više oblaka i nižu temperaturu, ali je ostalo i dalje toplo. U toku poslepodneva zapadne predele Srbije zahvatio je oblačni sistem sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a kiše je bilo i u Vojvodini.

U ovom trenutku kiše i pljuskova ima na severu Srbije, dok širom centralne, zapadne i jugoistočne Srbije, u Pomoravlju, Podunavlju, u Šumadiji, u Kolubarskom i Braničevskom okrugu ima pljuskova sa grmljavinom.

Kiše ima i u Beogradu, a na južnom obodu grada bilo je i grmljavine. U nastavku večeri novi snažan grmljavinski sistem iz Bosne zahvatiće zapadne predele Srbije i doneti novi talas pljuskova sa grmljavinom. 

Ovaj sistem kasnije tokom večeri nastaviće put dalje prema jugoistoku. Dakle, tokom večeri u većem delu Srbije biće oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Tokom noći na severu Srbije očekuje se razvedravanje, prvo u Vojvodini. Drugog dana vikenda biće sunčano i toplo, uz temperature oko 20°C. Znatno jače pogorašanje vremena i drastično zahlađenje očekuje se u ponedeljak.