GRANATIRAN TUNEL OD STRATEŠKE VAŽNOSTI! Glavna trasa snabdedavanja Ukrajine naoružanjem napadnuta KRSTAREĆIM RAKETAMA (VIDEO)

 GRANATIRAN TUNEL OD STRATEŠKE VAŽNOSTI! Glavna trasa snabdedavanja Ukrajine naoružanjem napadnuta KRSTAREĆIM RAKETAMA (VIDEO)

Foto: YouTube/Printscreen/CA Interbudmontazh/Twitter/zoranceran

Ruska vojska krstarećim raketama napala Beskidi tunel na granici Ukrajine i Slovačke.

Ruska vojska sa krstarećim raketama kalibr lansiranim sa Crnog mora u noći sreda na četvrtak izveli su raketni napad na železnički tunel Beskidi koji povezuje Slovačku i Ukrajinu.

Ovaj tunel je od strateške važnosti za snabdevanje Ukrajine naoružanjem. Inače tunel ide pod Karpatima.

Naime kroz ovaj tunel, koji prolazi kroz srce Karpata nalazi se druga najznačanija ruta za transport naoružanja i vojne opreme iz zemalja članica NATO u Ukrajinu. Osim PVO sistema poput S-300, samohodnih haubica, borbenih vozila pešadije koje su Ukrajini donirale Češka, Slovačka, Italija, su upravo preko ovog tunela ulazile u tu zemlju.

Rusko ministarstvo odbrane se za sad nije oglašavalo o ovom napadu.

Napadnuti objekat je najveći tunel izgrađen u Ukrajini od 1991. Izgrađen je u Karpatskim planinama, a njegova ukupna dužina je dva kilometra. Inače ovo je jedini železnički tunel na Karpatima, na zapadnom komunikacionom pravcu. Koliki je ovaj tunel imao značaj govori podatak da je korz njega pre ruske invazije prolazilo 60 posto tranzita tereta iz zapadne u istočnu i iz istočne u zapadnu Evropu.