GRADSKI ZVANIČNIK OBELODANIO VAŽNU VEST: Usvojen jedan od glavnih zahteva roditelja dece OŠ “Vladislav Ribnikar”

 GRADSKI ZVANIČNIK OBELODANIO VAŽNU VEST: Usvojen jedan od glavnih zahteva roditelja dece OŠ “Vladislav Ribnikar”

Foto: Srbija Danas

Gradski menadžer Miroslav Čučković kaže za RTS da je izdata građevinska dozvola za rekonstrukciju OŠ “Vladislav Ribnikar”.

Jedan od zahteva roditelja dece iz OŠ “Vladislav Ribnikar”, gde je učenik sedmog razreda ubio devet učenika i radnika obezbeđenja, bio je i da se škola rekonstruiše.

Gradski menadžer Miroslav Čučković rekao je u Beogradskoj hronici da će Grad izaći u susret svim zahtevima koje bude postavila Radna grupa Vlade Srbije.

– Formirana je Radna grupa Vlade Srbije, u kojoj su nadležna ministarstva i Savet roditelja i predstavnici rukovodstva škole. Mi ćemo kao Grad izaći u susret svim onim zahtevima koje oni budu i postavili pred nas – istakao je Čučković.

Miroslav Čučković; Foto: RTS/Printscreen

Pre sedam dana su dobili, dodaje, zahtev da se obnovi građevinska dozvola za totalnu rekonstrukciju škole.

Podseća da je škola i pre tragedije bila na spisku za obnovu, uz Gimnaziju “Sveti Sava”, koja je u komšiluku.

Za površinu objekta od 9.000 kvadrata napravljena je, navodi, nova procena cene obnove, koja iznosi oko 750 miliona dinara.

– Videćemo kako i na koji način će odluka Radne grupe Vlade biti za sámo tehničko sprovođenje obnove škole – dodaje Čučković.

Gradski menadžer je potvrdio da su izdali građevinsku dozvolu za obnovu škole.

– Što se tiče nas, mi ćemo biti spremni iste sekunde kada bude Radna grupa donela strategiju obnove škole, da pristupimo tome… Specifična situacija u “Ribnikaru” nalaže da sačekamo zajedničku odluku Radne grupe i roditelja, pa ćemo pristupiti onako kako oni žele uređenje tog prostora – istakao je Čučković.