GRAĐANI ZAVIJENI U CRNO STRAHUJU OD NOVIH ZEMLJOTRESA: Danas u Stocu dan žalosti zbog tragedije koja ih je zadesila (VIDEO)

 GRAĐANI ZAVIJENI U CRNO STRAHUJU OD NOVIH ZEMLJOTRESA: Danas u Stocu dan žalosti zbog tragedije koja ih je zadesila (VIDEO)

Gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković uputio je u subotu iskreno saučešće porodici smrtno stradale Elmire Sefo koja je poginula u stravičnom zemljotresu koji je u petak pogodio Hercegovinu, i proglasio današnji dan, 24. april, Danom žalosti na području Grada Stoca.

– Iako smo se nakon potresa ponadali da je šteta samo materijalna, razorna snaga prirode odnela je jedan ljudski život. Ovim putem upućujemo iskreno saučešće porodici Sefo zbog njihovog gubitka. Naše misli i molitve su u ovom trenutku s njima – napisao je Bošković.

U zemljotresu je povređeno nekoliko osoba. Dve osobe zadržane su u Kantonalnoj bolnici “Safet Mujić” na posmatranju, a osobe s lakšim povredama zbrinute su u Domu zdravlja Stolac i pušteni su kući.

Zemljotres koji je u petak pogodio Stolac uznemirio je građane iza kojih je besana noć. Iz straha od mogućih novih zemljotresa većina je noć provela na otvorenom.

Nakon glavnog udara, u BiH se osetilo i više naknadnih potresa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *