GOTOV UVIĐAJ! Ovako je došlo do stravične nesreće u Hrvatskoj – u autobusu smrti poginulo 12 osoba

 GOTOV UVIĐAJ! Ovako je došlo do stravične nesreće u Hrvatskoj – u autobusu smrti poginulo 12 osoba

Foto: Youtube Printscreen/PrigorskiHr Tv/ Urednik VV

U cilju utvrđivanja načina i uzroka saobraćajne nesreće državno tužilaštvo naložilo je obdukciju smrtno stradalih osoba.

Uviđajem saobraćajne nesreće poljskog autobusa u kojoj je na auto-putu kod Breznice život izgubilo 12 osoba utvrđeno je da je vozač izgubio kontrolu nad upravljačem, a u cilju utvrđivanja uzroka nesreće naložena je obdukcija stradalih i veštačenje alkoholisanosti vozača.

Uviđaj nesreće koja se dogodila u subotu oko 5,25 sati na auto-putu Goričan – Zagreb u smeru Zagreba kod mesta Breznica sprovela je u prethodnom postupku zamenica varaždinske županijske državne tužiteljke zajedno s policijskim službenicima varaždinske policije, izvestilo je na svojim internetskim stranicama Državno tužilaštvo.

Prema dosad prikupljenim podacima, do saobraćajne nesreće došlo je na način da je vozač autobusa registrovanog u Poljskoj izgubio kontrolu nad upravljačem vozila koje je skrenulo u desnu stranu, probilo zaštitnu ogradu i sletelo izvan auto-puta.

U nesreći je smrtno stradalo 12 osoba iz autobusa, među kojima je i vozač autobusa, svi državljani Poljske.

U cilju utvrđivanja načina i uzroka saobraćajne nesreće državno tužilaštvo naložilo je obdukciju smrtno stradalih osoba, veštačenje alkoholisanosti vozača autobusa i sprovođenje drugih potrebnih izvida i dokaznih radnji.

U poljskom autobusu koji je jutros sleteo s auto-puta bile su 44 osobe – 42 putnika i dva vozača, 12 osoba je smrtno stradalo a na lečenju su trenutno 32 osobe, izvestio je ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović ispred bolnice u Varaždinu.

Ministar zdravlja Vili Beroš rekao je prilikom obilaska povređenih u Varaždinu da je 19 osoba teže a 13 lakše povređeno.

Izvor: jutarnji.hr

Pročitaj još

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *