GODINAMA JE MALTRETIRAO PORODICU, IŽIVLJAVAO SE: Ćerku batinao metalnim delom NOŽA, nasilnik iz Smedereva činio jezive stvari

 GODINAMA JE MALTRETIRAO PORODICU, IŽIVLJAVAO SE: Ćerku batinao metalnim delom NOŽA, nasilnik iz Smedereva činio jezive stvari

Foto: Shutterstock

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv muškarca (49) iz Suvodola zbog sumnje da je učinio tri krivična dela nasilje u porodici na štetu članova svoje porodice.

– Okrivljeni je u alkoholisanom stanju prvo ugrozio spokojstvo svoje supruge, a potom je fizički napao i svoje maloletne ćerke. Oštećene su zadobile udarce rukama, a pored toga, okrivljeni je u jednom navratu upotrebio i metalni deo noža kojim je udario maloletnu oštećenu. U ranijem periodu prema okrivljenom su bile izricane hitne mere zbog nasilja u porodici prema istim oštećenima. Prikupljeni dokazi ukazuju da je nasilje vršeno više godina u kontinuitetu – navodi tužilaštvo.

Kako se dalje navodi, uzimajući u obzir sve relevantne okolnosti koje su od uticaja na vrstu i meru krivične sankcije u konkretnom slučaju, tužilaštvo je stavilo predlog da se okrivljeni osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 4 godine i 4 meseca.

Pored ovog, predloženo je produženje pritvora, kao i mera bezbednosti lečenja alkoholičara u ustanovi, obzirom da je delo učinjeno usled zavisnosti od upotrebe alkohola.