GLAVOBOLJA ZA PIKSIJA: Spisak povređenih reprezentativaca svega 20 dana pre OKUPLJANJA za Mundijal

 GLAVOBOLJA ZA PIKSIJA: Spisak povređenih reprezentativaca svega 20 dana pre OKUPLJANJA za Mundijal

Foto: MN press

Selektor fudbalera Srbije, Dragan Stojković Piksi, ima nekoliko kadrovskih problema mesec dana pred početak Svetskog prvenstva u Kataru.

Ostalo je dvadeset dana do okupljanja reprezentacije Srbije, a prvu utakmicu na Mundijalu će odigrati 24. novembra protiv Brazila.

Svi su za sada na broju, ali je i sve više igrača koji se žale na povrede. Štoper Orlova Miloš Veljković propustio je poslednje dve utakmice za Verder, ali povreda nije ozbiljnije prirode.

Na gostovanju u Lisabonu Dušan Vlahović je zadobio povredu primicača u 70. minutu. Prve informacije iz Italije govore da nije toliko ozbiljno.

Najviše zabrinjava tandem iz Verone Ivan Ilić – Darko Lazović. Obojica imaju, kako pišu Italijani, probleme sa mišićem. Ilić je preskočio poslednje četiri utakmice za žuto-plave, nije bio na terenu još od utakmice Srbije sa Norveškom u Ligi nacija.

Lazović je preskočio jednu utakmicu manje za Veronu, on se povredio nedelju dana kasnije u odnosu na saigrača i obojica su trenutno van terena.

Grupi povređenih pridružio se i Andrija Živković. Kako javljaju grčki mediji, fudbaler PAOK-a neće biti u kombinaciji za derbi sa AEK-om sledećeg vikenda. Reprezentativac Srbije ima problem sa nožnim palcem i na terapijama je.

Probleme sa povredama u prethodnom periodu imali su i Aleksandar Mitrović, Luka Jović i Matija Nastasić, ali svi su se vratili na teren i igrali za svoje klubove prethodnog vikenda.

Klupske obaveze se završavaju 13. novembra, tog dana počinje reprezentativna pauza za Mundijal.