GDE SU TO SRBI POHRLILI ZA PRVI MAJ: Više od 80 odsto smeštajnih kapaciteta u OVIM MESTIMA popunjeno!

 GDE SU TO SRBI POHRLILI ZA PRVI MAJ: Više od 80 odsto smeštajnih kapaciteta u OVIM MESTIMA popunjeno!

Prema rečima direktorke Turističke organizacije Srbije Marija Labović za prvomajske praznike potražnja je zaista velika.

Više od 80 posto kapaciteta je popunjeno, tako da pozivamo one koji već nisu odabrali neku destinaciju za prvomajske praznike da ima još malo vremena da to učine, rekla je direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović.

Prema njenim rečima za prvomajske praznike potražnja je zaista velika.

– Moram da napomenem i da je za Uskršnje praznike popunjenost kapaciteta bila zaista dobra, a sada za prvomajske praznike prema informacijama koje mi imamo i sa drugih destinacija, ne samo iz Beograda, u ovom trenutku, po rezervacijama više od 80 posto kapaciteta je popunjeno – izjavila je Labović i dodala da inostrani turisti na prvom mestu traže smeštaj u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Subotici i Kragujevcu.

Kako je rekla, kada su domaći turisti u pitanju na prvom mestu je potražnja za banjskim smeštajnim kapacitetetima i za odmorom na planinama odnosno za ruralnim turizmom i aktivnim boravkom i odmorom u prirodi.

– Pozivamo one koji već nisu odabrali neku destinaciju za prvomajske praznike da ima još malo vremena da to učine – izjavila je Labović.

U Srbiji je u martu ove godine u odnosu na mart 2022. broj dolazaka turista bio veći je za 19,0 odsto, a broj noćenja za 14,7 procenata, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, a broj noćenja domaćih turista porastao je za 8,5 odsto, a stranih za 22,7 procenata.

Od banja u prvom tromesečju 2023. godine najposećenije su bile Vrnjačka Banja i Sokobanja, od planinskih centara Zlatibor i Kopaonik, dok su od ostalih mesta bili najposećeniji Beograd i Novi Sad.