GDE JE UBICA IVANE SA ZVEZDARE? Treći dan potere za osumnjičenim: Rekao da je u kući, policiju dočekala zaključana vrata

 GDE JE UBICA IVANE SA ZVEZDARE? Treći dan potere za osumnjičenim: Rekao da je u kući, policiju dočekala zaključana vrata

Foto: Instagram/Printscreen

Osumnjičeni (24) za ubistvo Ivane Krivokapić (26) na Zvezdari, pre nego što mu je policija došla na vrata, nakon što je pre tri dana za njim raspisana međunarodna poternica, poslao je poruku novinaru portala Telegraf.rs “da je kod kuće i da od toga nema ništa”, ali je onda ipak pobegao.

– On je do poslednjeg dana držao priču da nije kriv. Negirao je zločin i negirao je da je bio u vezi sa njom. Međutim, kada je policija došla po njega, on je već pobegao – rekao je sagovornik iz istrage.

Osumnjičeni je kad je video informaciju da je osumnjičen poslao poruku novinarki pomenutog portala, te na pitanje da li će se predati policiji u Srbiji rekao “Ja sam u kući trenutno tako da mislim da nema ništa od toga”.

Prema rečima stručnjaka, on bi mogao dugo da se krije po planinama, recimo Prokletijama na kojima je jedan od glavnih vodiča.

– On je iskusan planinski vodič, on poznaje planine kao svoj džep. Spretan je u tome i mogao bi da se krije dugo, dugo. A ko zna, možda je prešao granicu, otišao u Albaniju… Videćemo – rekao je sagovornik iz istrage.

Njemu je, podsetimo, određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne utiče na svedoke i usled uznemirenja javnosti.

Obdukcija je pokazala da je ubica (23.decembra prošle godine) rukama Ivani stezao usta i nos dok nije izdahnula, pa je zaključao stan i ključ poneo sa sobom. Sumnja se da je istog dana autobusom napustio teritoriju Srbije.

Kako su mediji objavili, DNK-a osumnjičenog nađen je ispod noktiju ubijene. To ukazuje da ga je ona grebala po licu i rukama boreći se za svoj život.

Podsećamo, u martu 2022. godine osumnjičeni (24) na Prokletijama na planinarenju upoznaje Ivanu K. (26). Tada razmenjuju brojeve telefona. Prema njegovim rečima, gotovo svaki dan se čuje sa studentkinjom. Zbog nje i drugova koji mu žive u Beogradu sve češće dolazi. Zatim 11. decembra Albanac iz Crne Gore po ranijem dogovoru dolazi u Beograd kako bi se video sa Ivanom K. i svojim prijateljima. Nakon toga, 22. decembra osumnjičeni čeka Ivanu da završi rad u kafiću kako bi popili piće. On je taj dan prati do kuće. Najzad sumnja se da je 23.decembra osumnjičeni između 00:37 i 5:30 časova lišio života Ivanu K., sa kojom je bio u emotivnoj vezi. Ubistvu je prethodila svađa. U besu je, kako se sumnja, krenuo da joj rukama steže usta i nos dok nije izdahnula, pa je zaključao stan i ključ poneo sa sobom. On rano ujutru kupuje autobusku kartu i napušta Srbiju. Nakon toga 24.decembra Ivana se nije javila braći na telefon koji iz Pančeva dolaze u Beograd, ali ne mogu da uđu u stan. Pozivaju policiju, a kroz prozor ulaze u stan. Tamo zatiču Ivanu sa povredama na vratu i rukama. Lekari konstatuju smrt. Ivana je sahranjena 27. decembra u Lovćencu. Najzad 30. decembara po prijemu nalaza odbukcije sa toksikologijom, Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv NN lica zbog ubistva Ivane. Tužilac se tada izjasnio da je devojka lišena života tako što ju je ubica ugušilo davljenjem.