Fudbaler iz Vrbasa nije hteo da čeka Srbiju: Igraću za Mađarsku, oni su me ispoštovali

 Fudbaler iz Vrbasa nije hteo da čeka Srbiju: Igraću za Mađarsku, oni su me ispoštovali

Foto: Srbija Danas/Milana Pavković

Fudbaler AZ Alkmara Miloš Kerkez rođen je u Vrbasu, ali je odlučio da igra za reprezentaciju Mađarske. Mladi levi bek, rođen 2003. godine, mogao bi da debituje za Mađarsku već u petak uveče u Ligi nacija u meču sa Nemačkom.

Srbija se nikad nije interesovala, Mađarska je to uradila kad sam imao nepunih petnaest godina. Ovde me poštuju, kao i moju porodicu, to nikada neću zaboraviti. Odavno sam odlučio da ako dostignem taj nivo želim da igram u seniorskoj reprezentaciji Mađarske. Spreman, igrao pet ili 20 minuta – istakao je Kerkez.

Defanzivac je počeo karijeru u Đeru, a zatim je prešao u Milan na insistiranje Paola Maldinija.

– Maldini me je pozvao telefonom i rekao da želi da razgovara sa mnom i mojim ocem. Njegov poziv je bio veliki podsticaj, kada Maldini zove ne razmišljaš mnogo. Tada je već bilo jasno da ću potpisati ugovor sa Milanom, nisam mogao da kažem “ne” tako velikom klubu.

Igrao je za mladi tim “rosonera”, a imao je i čast da trenira sa prvim timom Milana pored Zlatana Ibrahimovića i ostalih asova. A, onda se preselio u AZ Alkmar, gde se izborio za poziv u nacionalni tim Mađarske.

Miloš Kerkez, zapamtite to ime…

BONUS VIDEO: Pogledajte kako Novak Đoković i Ana Ivanović igraju uz čuveni hit

Pročitaj još