FUDBAL VIŠE NEĆE BITI ISTI! Kolina najavio OGROMNU promenu, ovo čeka Piksijeve Orlove u Kataru

 FUDBAL VIŠE NEĆE BITI ISTI! Kolina najavio OGROMNU promenu, ovo čeka Piksijeve Orlove u Kataru

Foto: MN press

Legendarni sudija iz Italije, Pjerluiđi Kolina, govorio je o velikim promenama u fudbalu koje će biti uvedene pred ovogodišnje Svetsko prvenstvo u Kataru. On je potvrdio da će utakmice imati duže nadoknade zbog vremena koje se potroši na prekide.

– Jedna od stvari o kojima pričamo je da li ima smisla napraviti pravila tako da sve utakmice traju jednako. Ako pogledate statistiku videćete da danas neki timovi igraju 52 minuta, neki 43, a neki 58. Kad saberete sve to u jednoj sezoni razlika postaje velika. Druga stvar: navijač plati da gleda utakmicu, da li uživo na stadionu ili da bi kod kuće gledao TV prenos, plati da gleda 90 minuta, a umesto toga dobije 44, 45 ili 46. Pola ulaznice mu pojede vreme u kojem se ne igra – rekao je Kolina.

Italijan je objasnio gde “odlazi” najviše vremena.

– Najviše otpada na izvođenje auta i gol auta. Tu su stvari koje jesu bitne za igru, ali osam ili devet minuta za izvođenje auta, pa još osam ili devet minuta za izvođenje gol auta… Baš iz tog razloga je pre toliko godina zabranjeno golmanu da uzima loptu u ruke posle dodavanja saigrača. Nema ničeg spektakularnog kada je lopta u rukama golmana. A i tada se mislilo da ’fudbal više nikad neće biti isti’. Danas je očigledno da je zabavniji – smatra Kolina.

Proslava golova “skupo” će koštati neke ekipe.

– Savetovaćemo sudijama da pažljivo nadoknade izgubljeno vreme. Ako je tokom poluvremena postignuto tri gola, a svaki se slavi po minut i po, to je izgubljenih pet minuta koje niko ne primeti. Ali to jeste pet minuta manje igre. Ako ćemo da budemo precizniji treba da se pripremimo za nadoknadu koja će trajati po devet minuta. Sada izgleda nenormalno, ali dajte ljudima da vide spektakl – zaključio je Italijan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *