FRANJO OTKRIO: Cibona je prodala Crvenoj zvezdi mesto u Evroligi za 800.000 evra! (VIDEO)

 FRANJO OTKRIO: Cibona je prodala Crvenoj zvezdi mesto u Evroligi za 800.000 evra! (VIDEO)

FOTO: MN Press

Finalni turnir ABA lige iz 2014. godine sigurno nikad neće biti zaboravljen. Partizan i Crvena zvezda izgubili su u polufinalu od hrvatskih klubova, da bi u velikom finalu Cibona bila bolja od Cedevite.

Cibosi su stigl do trofeja, ali ne i do Evrolige u kojoj je nekoliko meseci kasnije zaigrala Crvena zvezda. Nekadašnji hrvatski reprezentativac Franjo Arapović, čiji je sin Marko tada bio u timu iz Zgareba, podsetio je da je u pitanju bila cena od 800.000 evra koliko je Zvezda platila Ciboni. 

Oni (Cibona) prodaju Evroligu Zvezdi, a mi znamo da je prodana. Sad taj čovek koji je najviše uzeo pravi apartmane na Krku, pet apartmana. Mislim sve se zna. Otvorimo to. Gledam televiziju gde predsednik Zvezde, Nebojša Čović, koga pita novinarka kako je dobila informaciju da su pre dva dana u Ljubljani od Cibone kupili Evroligu za 800.000 evra, a on kaže to je puno manje od 1.200.000 koliko je tražio ULEB. I šta sad –  prisetio se Franjo Arapović u podkastu “ProSport”.

Drugo mesto te sezone imala je Cedevita, tada sa sedištem u Zagrebu, nešto kasnije se klub preselio u Ljubljanu,

– Nikoga nije briga za Cedevitu što je otišla. Oni srećni, ali zašto niko nije pitao. Ne znam da li se sećate, gradska Skupština izglasa ekstra proračun za nastup Cibone u Evroligi. Biće para da se igra Evroliga. Sedam dana kasnije igra Zvezda umesto Cibone. Vratite mi vi, ko je bio trener Cibone, koliko je bio trener i koliko mu je sin bio trener nakon toga. Samo nek ljudi malo otvore ko je bio trener u Ciboni i kasnije sin. Taj je bio domaćin večere u Ljubljani – rekao je Arapović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *