(FOTO) VOJVOĐANSKI LOVCI NAPOKON UBILI CRNOG PANTERA? Posle snimka iz Feketića, SLIKA MRTVE ŽIVOTINJE opet zapalila Srbiju

 (FOTO) VOJVOĐANSKI LOVCI NAPOKON UBILI CRNOG PANTERA? Posle snimka iz Feketića, SLIKA MRTVE ŽIVOTINJE opet zapalila Srbiju

Foto: Shutterstock

Manipulacija na koju su ponovo mnogi naseli.

Proteklih dana Srbijom je opet odjeknula vest da je viđen navodno odbegli crni panter u okolini Feketića. Lovačka udruženja i ona za zaštitu životinja pažljuivo promatraju situaciju u tom delu pokrajine, a posle snimka iz Feketića bilo je svedočenja ljudi koji se kunu da su videli ovu vrstu velike mačke za koju još nije ni dokazano u potpunosti da postoji na ovim prostorima, a kamoli da je utvrđeno kako se tu našla.

Pogledajte snimak iz Feketića!

Sa druge strane nedavno su beogradski mediji objavili sliku koju su dobili od čitaoca, koji tvrdi da je član jednog lokalnog lovačkog društva, a na fotografijama se navodno vidi nepomični panter pored koga poziraju dva lovca.

Fotografija je navodno nastala nedavno u šumi nadomak Apatina. Međutim, pažljivijim uvidom u fotografiju jasno je da je reč o fotomontaži. Podsetimo, ranije članovi jednog lovačkog društva tvrdili su da su ulovili odbeglu životinju, a kao dokaz su ponudili sliku pored nepomičnog pantera.

Detaljnom proverom utvrđeno je da je reč o fotomontaži. Jasno se vidi da je panter “nalepljen” na sliku, jer iza njega se nazire pravi ulov, verovatno divlja svinja, a, kako javljaju čitaoci sa lica mesta, potera za panterom i dalje traje.

Ova fotomontaža poslužila je opet kao lažna informacija koja se “primila” u javnosti i u koju su pojedini poverovali, ali istina je da je reč o istoj slici, te da informacija o nestaloj životinji još nema.

Opština Apatin, podsetimo, prethodno je upozorila građane da je panter viđen u neposrednoj blizini Banje Junaković i apelovala na građane da se ne približavaju tom kraju!

– Obaveštavaju se građani da je crni panter, koji je nedavno viđen u atarima sela Sonte, danas uočen u neposrednoj blizini Banje Junaković. Mole se građani da ne idu do daljnjeg u tom i u pravcu Prigrevačke šume jer se radi o veoma opasnoj i nepredvidivoj divljoj životinji. U hvatanju i lociranju crnog pantera, trenutno su uključene sve nadležne službe, kao i stručna služba iz Zoološkog vrta Palić – navodi se u saopštenju Opštine Apatin.

Pročitaj još