(FOTO) EKSTREMNA OPASNOST VREBA NA OVOM PEŠAČKOM PRELAZU! Đacima je naleteo kombi, uplašena deca se u ZADNJI ČAS ZAUSTAVILA, već se dogodilo nekoliko incidenata

 (FOTO) EKSTREMNA OPASNOST VREBA NA OVOM PEŠAČKOM PRELAZU! Đacima je naleteo kombi, uplašena deca se u ZADNJI ČAS ZAUSTAVILA, već se dogodilo nekoliko incidenata

Foto: RINA

U ovom delu naselja sve češće dešavaju se saobraćajne nezgode.

Svaki prelazak pešačkog prelaza na Bulevaru Tanaska Rajića u čačanskom naselju Ljubić, sa sobom nosi veliki rizik. Nesavesni vozači kao da nisu u stanju da prilagode brzinu kretanja i vrlo često u poslednjem trenutku ukoče da ne bi udarili decu koja su se našla na prelazu predviđenom za pešake. Do sada se dogodilo nekoliko incidenata, a poslednji pre samo nekoliko dana.

– Đacima je stao kombi kako bi prešli ulicu i deca su krenula, međutim iz druge trake naleteo je vozač putničkog automobila koji nije ni zakočio, samo je prošao a uplašena deca su u zadnji čas zastala i otrčala nazad na trotoar – kaže Ratko Milovanović koji živi u ovom delu grada.

Foto: RINA

Bulevar Tanaska Rajića je ulica sa četiri trake, po dve u jednom smeru, a razdvaja ih usko ostrvce na kojem često dolazi do zadržavanja pešaka koji čekaju da pređu drugu stranu. Nedozvoljena brzina vozača i preticanje automobila onemogućava da pešake uoče pa se u ovom delu naselja sve češće dešavaju saobraćajne nezgode.

– Pešački prelazi su ucrtani i dobro se vide, saobraćajni znakovi koji ukazuju na ograničenje su postavljeni, a neretko ovde patrolira i saobraćajna policija. Međutim, to sve kao da nije dovoljno bahatim pojedincima koji ugrožavaju živote vozeći brzo – dodaju meštani i još jednom naglašavaju da su deca koja pohađaju školu u ovom delu Ljubića, u OŠ “Tanasko Rajić” najugroženija grupa, kao i majke koje sa svojom decom neuspešno pokušavaju da pređu ulicu.

Foto: RINA

Meštani ovog dela naselja pokrenuće peticiju tražeći od nadležnih organa da obezbede ovaj deo puta preko kojeg svakodnevno pređe po više stotina dece i ljudi, a čija je bezbednost višestruko ugrožena. Takođe će zahtevati učestalije kontrole brzine jer ova saobraćajnica prolazi kroz naseljeno mesto.

Izvor: RINA