FINSKI PREDSEDNIK O PUTINU: “On je borac, teško da će prihvatiti bilo kakav poraz”

 FINSKI PREDSEDNIK O PUTINU: “On je borac, teško da će prihvatiti bilo kakav poraz”

Foto: Profimedia

Situacija oko Ukrajine je veoma ozbiljna, ali je malo verovatno da će se sukob proširiti van granica ove zemlje, izjavio je predsednik Finske Sauli Niniste u intervjuu američkoj televiziji Si-En-En.

– On (ruski predsednik Vladimir Putin) je stavio sve na kocku. On je borac. Veoma je teško zamisliti da će prihvatiti bilo kakav poraz. Ovo čini situaciju veoma, veoma ozbiljnom – rekao je Niniste. Predsednik Finske je negativno odgovorio na pitanje da li smatra mogućim da se sukob proširi van Ukrajine.

Foto: Profimedia

 Mi u Finskoj nismo videli nikakve znake toga. Situacija je sada još mirnija nego prethodnih godina. Mislim da ima prilično poteškoća u Ukrajini da bi sada ili u bliskoj budućnosti mogao da izvede nove manevre – objasnio je on. Prema rečima Ninistea, mogućnosti za postizanje mira u Ukrajini su trenutno veoma ograničene.

Foto: Profimedia

– Moram priznati da u ovom trenutku ne vidim mnogo prilika za mir – rekao je on. Predsednik Finske je dodao da je, ako bude pozvan, spreman da učestvuje u posredovanju.

 Ali niko me nije pitao za to i ne vidim nikakve mogućnosti da u ovom trenutku uradim nešto pozitivno – rekao je Niniste.