FENOMENALNA VEST ZA CRNO-BELE: Korak bliže OSTVARENJU plana za sezonu

 FENOMENALNA VEST ZA CRNO-BELE: Korak bliže OSTVARENJU plana za sezonu

Foto: MNPress

Košarkaši Cibone bili su u štrajku zbog neisplaćenih plata. Postojala je mogućnost da ne izađu na teren u meču 22. kola ABA lige koji od 19 časova igraju protiv Cedevita Olimpije u Ljubljani, možda i odustanu od takmičenja, ali se to neće dogoditi.

Štrajk je prekinut i Cibona nastavlja svoje učešće u ABA ligi. Kako javljaju mediji u Hrvatskoj uprava nije isplatila plate košarkašima i treneru Josipu Sesaru, ali je dala nove garancije da će to učiniti u roku od mesec dana, što su oni prihvatili i nastavili sa radom.

Igračima se duguje više od pet mesečnih primanja, dok trener Josip Sesar navodno nije primio nijednu platu od početka sezone, a još gore je sa zaposlenima u radnoj zajednici.

Cibona je maltene bila pred gašenjem kada su se igrači i trener odlučili na štrajk, jer bi neodigravanje dve utakmice u ABA ligi značilo izbacivanje iz takmičenja i verovatno kraj postojanja hrvatskog velikana.

To bi donelo i potres na tabeli, jer bi Crvena zvezda preuzela čelnu poziciju od Partizana, jer bi se poništio poraz crveno-belih u Zagrebu.

Tako da se može reći da je ova vest pored navijača Cibone oduševila i fanove crno-belih, koji sada ostaju najbliži prvom mestu pred plej-of. Samim tim su na korak da imaju prednost domaćeg terena u odlučujućim borbama sa Zvezdom za titulu, koja bi verovatno mogla biti i presudna za učešće u Evoligi i sledeće sezone. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *