DA SE TRI PUTA PREKRSTIŠ! Ovo su SUBLIMINARNE poruke u srpskim turbo folk numerama! Jezivo i MRAČNO

 DA SE TRI PUTA PREKRSTIŠ! Ovo su SUBLIMINARNE poruke u srpskim turbo folk numerama! Jezivo i MRAČNO

Mitropolita crnogorsko-primorski, Amfilohije, je zaključio da “Rolingstonsi” pevaju satanske pesme. Skrivene satanske poruke video je i u muzici bendova “Blek sabat”, “Kis”, “Led cepelin”, “Metalika”, a kultnu pesmu “Hotel Kalifornija” vidi kao aluziju na “crkvu Satane”. Međutim, nije samo rok muzika ta kojoj se pripisuju nečastive sile, već je i narodna (turbo folk) muzika podlegla trendu pominjanja njegovog imena i subliminalnim porukama koje se prenose kroz pesme.

Poznata je priča o tome da mnogi rokenrol hitovi imaju u sebi skrivene poruke, koje obično navode slušaoce na greh, blud ili prizivaju đavola. Po toj logici, ni naši izvođači nisu imuni na prizivanje Nečastivog, a snimak koji imate pred vama upravo otkriva tu zaveru.

Foto: Youtube printscreen/ JELENA KARLEUŠAFoto: Youtube printscreen/ JELENA KARLEUŠA

Nakon punih 11 godina, čekanju novih numera pop dive Jelene Karleuše došao je kraj. Premijerno je pušten u etar projekat koji je toliko dugo najavljivan, a nosi naziv “Karlyb*tch”. Vodeći singl sa jedanaestog studijskog albuma “Alfa” koji je pravi futuristički umetnički izražaj, koji je pun simbolike i skrivenih poruka.

Izlazak novog albuma izazvao je mnoštvo različitih reakcija, a pevač Sloba Radanović posebno je osudio propagiranje đavola kroz muziku, o čemu smo već pisaliMeđutim, nije diva uvela taj trend, i pred vama je izbor muzičara koji su imali motiv đavola u svojim numerama. Štaviše, Jeca je još ranije imala pesmu sporne sadržine.Foto: Youtube printscreen/ JELENA KARLEUŠAFoto: Youtube printscreen/ JELENA KARLEUŠA

– Samo na ovo zlo da se ne naviknem
u krv da ne uđe što pre da pobegnem
i Đavo pita šta ću ja tu na dnu
kad mesto nije mi tu – glase reči pesme “Magija”.

Katarina Živković
Foto: Srbija Danas

Na ovoj listi našli su se poznati hitovi, kao što je pesma “Takni, me takni” i stih: “Nežno dodirni, đavole nemirni”, od Snežane Babić-Sneki. Zatim, tu je i pesma Katarine Živković “Hej, lepi đavole”, pesma “Đavole” Soraje Vučelić, kao i Vesna Vukelić-Vendi i zauvek najzanimljiviji “đavo garavi”, ali i mnogi drugi. Nama se sledila krv u žilama kada smo svima poznate stihove dobro preslušali i nabasali na stravičnu istinu koju skriva domaća estrada.

Vragolani

Pesma Ljube Kešelja zove se “Ja vragolan i moj deda”, i pesma je kod nas beskrajno popularna. Pevač priznaje da je i u njega i u dedu ušao đavo.

Srpskoj majci se Đavo javio

Svetlana Ceca Ražnatović takođe pominje nečastivog koji joj “se javlja” u pesmi Doktor.

Ceca Ražnatović
Ceca Ražnatović
Foto: Srbija Danas

– Ponekad nekog sretnem, odlepim za tren
pomislim ima nade, možda prošlo je!
Ali se đavo javi u gorem obliku
jer moja ljubav stvarno besmrtna je – navodi se u tekstu.

U pesmi “Maskarada” pevačica kaže: “I da se goli skinemo, ostaće nam naše maske” – svi smo gledali film “Širom zatvorenih očiju” i tačno znamo šta se dešava na balovima pod maskama – bolesni rituali, orgijanje i blud, a mnogi tvrde da je slična i tematika pesme “39,2”.

“Uljez”

Vendi
Foto: YouTube/Red TV

– Uljez mojom dušom gospodari, tera me da radim razne stvari – veli Vesna Vukelić, poznata po tome što se u medijima kune da je velika vernica.

Đavole nemirni!

Snežana Babić Sneki
Foto: Srbija Danas

Vitka Sneki u numeri “Takni me, takni”otvoreno poziva na dodire i s*ks, ali tu doziva “đavola nemirnog”.

Poznati denseri, grupa Đogani su baš otvoreni – pesmu su kratko i jasno nazvali “Đavole”. Ipak, malo ih vadi to što mu Vesna govori: “Ne gledaj me tako, ne”.

Ana-Bekuta
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

I Bekuta se podala đavolu i, kako kaže, ludo ga zavolela: “Zavole te srce moje, ludo zavole đavole! Zavole te srce moje, pa se razbole, đavole”. Nadamo se samo da ju je Mrka izlečio.

Soraja Vučelić želela je da se oproba kao pevačica, i  snimila duet sa pevačem Davorom Markovićem. Zajedno su otpevali pesmu “Đavo”.

I za kraj, ali ne i najmanje bitno: Ana Nikolić i njen “Đavo” koji nas je po svim kafanama i klubovima dirao u dušu.

– Đavo je noćas opet u gradu
Tvoje oči on ima – ko ti je lagao
Došao je po svoje
Da je đavo jednom sa mnom spavao
Za mnom nikad nije plakao – drugima me dao
Sa njim se sada ko s tobom borim
Ali nije mi žao, vežbam za pakao – i čini se da pevačica zdušno i vežba.

Đavo ili zao duh, odnosno Satana, prvi put se pojavljuje u Starom zavetu u Prvoj knjizi Mojsijevoj, kada je Adama i Evu prevario da okuse plodove sa Drveta dobra i zla, i to je prva đavolova prevara za ljudski rod. Đavoli su simbol nečistog duha i predstavljaju pale anđele, koji iskušavaju čoveka na zlo svake svrste: laži, obmane, neumerenost. Srpska etnologija beleži: đavo je prikazan u obliku bradatog jarca s rogovima i repom, nosi trozubac, lovi duše pale od bogova i gura ih u kazan na velike muke. Da je jarac ostao oličenje đavolskog govori i podatak da satanisti u svojim obredima koristi krv jarca, smatrajući da ima čudesnu moć.