FARMA UŽASA! Napuštene zveri TERORISALE selo – od gladi krenuli da jedu jedni druge

 FARMA UŽASA! Napuštene zveri TERORISALE selo – od gladi krenuli da jedu jedni druge

Foto: Shutterstock

Izgladneli krokodili, na stotine njih, počeli su da jedu jedni druge, nakon što je preminuo vlasnik farme na kojoj su uzgajani.

Zveri su ostavljene godinu dana da čame u svojim bazenima u provinciji Songkla, na jugu Tajlanda.

Meštani sela su više puta molili vlasti da zbrinu krokodile, koji su uzgajani kako bi se od njihove kože pravile tašne, cipele, kaiševi i novčanici. Međutim, niko ništa nije uradio…

Nemoćni, izgladneli krokodili počeli su da izlaze iz svojih staništa i terorišu stanovnike sela, pogotovo u kišnoj sezoni. Na kraju su počeli da jedu jedni druge, jer nisu mogli da pronađu dovoljno hrane.

Nekoliko krokodila, koji nisu uspeli da pobegnu iz bazena, uginuli su od gladi, a rođaci su se častili njihovim mesom.

Lokalni zvaničnik Pirat Tangsukčaroenkun, 27. februara obišao je farmu koja je bila zarasla u travu i korov. On kaže da je na farmi nekad bilo oko 190 krokodila, a da ih je sada jedva 100.

Pirat je rekao za medije da je jedna privatna kompanija unajmila vlasnika farme da uzgaja krokodile, koje bi, kada napune dve godine, odrali i od njih pravili kožnu galanteriju. Međutim, farma je propala nakon smrti vlasnika.

Foto: Profimedia

– Lokalna vlast će, u saradnji sa tom kompanijom, pokušati da pronađe rešenje – rekao je Pirat.

U međuvremenu je navodno angažovana jedna privatna firma da brine o krokodilima. Međutim, problem je što krokodili po zakonu i dalje pripadaju preminulom vlasniku farme.

– Nakon što su krokodili pobegli sa farme, ljudi u selu su želeli da ih se otarase jer u selu ima mnogo dece, a krokodili su gladni – rekao je jedan meštanin.

On kaže da su krokodili bežali sa farme najmanje tri puta. Meštani su ih nekako vraćali u stanište, a dok ne bi iznova otkrili način kako da pobegnu, krokodili bi se međusobno jeli kako bi preživeli.