EVO KAKVO NAS VREME OČEKUJE ZA USKRS! Mnogi će se razočarati prognozom za praznik – proleće NI NA VIDIKU, u ovim predelima moguć SNEG

 EVO KAKVO NAS VREME OČEKUJE ZA USKRS! Mnogi će se razočarati prognozom za praznik – proleće NI NA VIDIKU, u ovim predelima moguć SNEG

Foto: Shutterstock

Početak aprila doneo nam je pravo zimsko zahlađenje sa snegom. Iako je prethodnih dana došlo do porasta temperature vazduha, vreme protiče u znaku jesenjeg, a s obzirom da je prosek temperatura za ovo doba godine od 14 do 18°C, vidimo da su one ispod proseka.

Veoma promenljivo vreme očekuje se i u nastavku aprila, a takva situacija očekuje nas i za Vaskrs.

Za jesenje vreme ovog vikenda odgovoran je visinski ciklon, koji svojim centrom kruži nad našim područjem.

Njegov uticaj očekuje se do utorka, ali zbog udaljavnja centra prema jugoistoku i ka Egejakom moru, biće sve više sunčanih intervala, uz dalji porast temperatura.

Sreda i četvrtak biće najsunčaniji i najtopliji dani u sedmice. Maksimalna temperatura biće preko 20°C, u četvrtak i do 25°C.

Već u četvrtak posle podne i uveče na severu i severozapadu Srbije očekuje se jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a ovo pogoršanje vremena u petak će se proširiti i na ostale predele Srbije.

Foto: Profimedia

Srbija će tokom narednog petka i vikenda biti pod uticajem ciklona, koji će nad Srbijom za praznike uslovljavati oblačno i svežije vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a na višim planinama biće uslova i za susnežicu i sneg.

Tokom petka i dela subote Srbija će biti u prednjem i toplijem sektoru ciklona, a na Vaskrs u hladnom, pa se ponovo očekuje zahlađenje.

Maksimalna temperatura u petak i u subotu biće od 12 do 18°C, a na Vaskrs od 10 do 15°C. Ponegde se očekuju i obilnije padavine.

Ipak, s obzirom na to da nas za sledeći petak i vikend očekuje uticaj ciklona, i najmanje promena u kretanju njegovog centra može promeniti vremenski situaciju, ali nas svakako za praznike očekuje svežije vreme sa padavinama.

Prema trenutnim prognozama, duže stabilizacije vremena i onog pravog proleća nema na vidiku.