“DUGUJEŠ MI PAKLU CIGARETA, ŽIVCE SI MI ISKIDAO!” Novak izneo prljav veš – Sa njom se najviše SVAĐAM!

 “DUGUJEŠ MI PAKLU CIGARETA, ŽIVCE SI MI ISKIDAO!” Novak izneo prljav veš – Sa njom se najviše SVAĐAM!

Novak i Jelena Đoković se vole još iz vremena srednje škole. Oni su vezu jedno vreme održavali na daljinu, kada je ona otišla u Milano na studije. Kada se Jelena vratila u Beograd, želeo je da ozvaniče vezu. Zaprosio ju je 2013. godine.

Venčali su se 12. jula 2014. na Svetom Stefanu u Crnoj Gori. Četiri meseca kasnije u Monte Karlu Jelena je rodila njihovog sina Stefana.

Tri godine nakon što je došao Stefan na svet rođena je Tara. Jelena se i ovog puta porodila u bolnici u Monaku. Novak Đoković

Novak Đoković

Dok je privatno doživljavao najlepše trenutke u životu, čekao ga je težak period u karijeri. Dobio je povrede koje je trebalo što pre da sanira, ali se on oglušio o savete doktora.

– Igrao sam pod bolovima, a kada sam se vratio iz Australije, bilo je jasno da moram da se operišem. Nisam baš ljubitelj noža i bolnica… Prvih mesec dana posle intervencije bio sam veoma emotivan. Rekao sam da više neću da se bavim tenisom! Sumnjao sam u sebe, nisam verovao da mogu da se vratim na teren, izgubio sam optimizam. Otac, majka, braća i žena su sve vreme verovali u mene, ali smatrali su da mi treba duža pauza. Nisam ih poslušao! Opet sam se prebrzo vratio na teren iako su me doktori i tadašnji trener Andre Agasi savetovali da to ne radim – rekao je Novak.

Đoković kaže da mu je najveća motivacija da se vrati na svetski vrh bila slika koju je imao u glavi – da ga Stefan i Tara gledaju dok na grend slemu ponosno diže trofej.

Iako uglavnom pobeđuje, Nole zna da se njegov narod, ali i fanovi širom sveta nerviraju dok igra mečeve.

Jelena i Novak Đoković

– Kada sretnem ljude na ulici, kažu mi: “Duguješ mi paklu cigareta, sve sam ispušio zbog tebe” ili “Živce si mi iskidao”. Čujem razne komentare i dok sam na terenu. Ali to je sve iz emocije, podrške i želje da pobedim. Nikada nisam voleo da gubim. Ne podnosim poraz! Zbog toga ponekad nastrada reket ili opsujem. To je moj način pražnjenja. Ne stidim se toga, ali se i ne ponosim. Zato su molitve izuzetno bitan deo moje rutine i borbe sa samim sobom – rekao je teniser.

Pored vere u Boga, u teškim trenucima najbolje ga razume i savetuje supruga.

– Ona mi je najveća podrška! Sposobna je, ambiciozna i jaka. Ali sa njom se najviše i svađam. Ne naređujem joj, jer da to volim da radim, bio bih u vojsci. Samo se raspravljamo, ali najslađe je kada se mirimo – istakao je Novak za kraj.