DRŽAVA NA NOGAMA: Dečak (11) pozvao policiju da mu spasu majku – oni ga upucali u porodičnoj kući!

 DRŽAVA NA NOGAMA: Dečak (11) pozvao policiju da mu spasu majku – oni ga upucali u porodičnoj kući!

Majka je ispričala da je dečak stalno pitao zašto je policajac pucao u njega i da li je uradio nešto pogrešno.

Dečak (11) iz Misisipija, kojeg je upucao policajac nakon što je pozvao policiju u pomoć, oporavlja se nakon što je otpušten iz bolnice, rekla je njegova porodica.

Porodica zahteva da službenik bude otpušten i optužen za pucnjavu.

Aderiena Murija je policajac upucao u grudi u subotu rano ujutru dok je odgovarao na poziv na temelju dojave o uznemiravanju.

Majka je za CNN ispričala da je otac jednog njenog deteta stigao kući u 4 ujutru ljut. Zabrinuta za vlastitu sigurnost, zamolila je Aderiena da pozove policiju. Ispričala je kako je policajac koji je stigao u kuću držao uperenu pušku na ulaznim vratima i zamolio one u kući da izađu van.

Tvrdi da je policajac upucao njenog sina, koji je iz dnevne sobe izašao u hodnik.

Dečak je hitno prevezen u bolnicu, gde je stavljen na respirator. Juče je otpušten iz bolnice. Dečakova majka je ispričala kako je još dvoje dece bilo u kući u vreme pucnjave.

Porodični advokat Karlos Mur rekao je za CNN da je incident snimljen policijskom kamerom na telu.

Mur je podneo zahtev da se navedeni snimak dostavi, ali je odbijen zbog “istrage koja je u toku”. Dodao je da mu je rečeno da postoji snimak i s obližnje benzinske pumpe. Policijska uprava Indijanole potvrdila je da se policajac koji je umešan u pucnjavu zove Greg Kapers, ali nije dala nikakve dodatne pojedinosti o pucnjavi.

U ponedeljak uveče Odbor saveta Indijanole izglasao je da se Kapers stavi na plaćeni administrativni dopust dok se pucnjava istražuje. Majka je ispričala da je pritisnula sinovu ranu nakon što je upucan. Potvrdila je da je i policajac učestvovao u pružanju prve pomoći.

– Aderien je bio samo centimetar udaljen od gubitka života. Nije u redu da policajac to učini i izvuče se s ovim. Majka je zamolila Aderiena da pozove policiju. Izašao je iz svoje sobe prema uputstvima policije i upucan je – tvrdi advokat.

Majka je navela da joj je policija potvrdila kako je otac njene ćerke priveden kasnije tokom dana u subotu, ali je na kraju pušten jer ona nije podnela policijsku prijavu protiv njega.

Dodala je kako niko iz policijske stanice nije došao da poseti njenog sina u bolnicu niti je razgovarala s istražiteljima o pucnjavi.