DRAMA U ŠKOLSKOM DVORIŠTU! Dečak u ranim jutarnjim časovima pokušao da zakolje drugaricu iz odeljenja tokom priredbe

 DRAMA U ŠKOLSKOM DVORIŠTU! Dečak u ranim jutarnjim časovima pokušao da zakolje drugaricu iz odeljenja tokom priredbe

Foto: Profimedia

Pritvor do dva meseca određen je maloletniku iz Rusije, koji je juče, usred školske priredbe, potegao nož i pokušao da zakolje drugaricu iz razreda.

Jeziv zločin dogodio se u školskom dvorištu nedaleko od Volgograda u ranim jutarnjim časovima, dok je odeljenje maturanata stajalo na bini, a direktor škole držao govor.

Iz nepoznatog razloga đak je iz soknice izvukao nož na rasklapanje, zgrabio devojčicu koja je stajala ispred njega i počeo da joj prevlači oštricu preko grla. Dete je od bola vrisnulo, a ostali đaci su skočili da otmu nož i sklone napadača od drugarice.

Stravičnu scenu zabeležili su roditelji, koji su došli da odgledaju priredbu.

Samo pukom srećom devojčica nije teže povređena. Ona je dobila ozbiljnu posekotinu na vratu, ali su lekari uspeli da joj saniraju povredu bez odlaska u bolnicu.

“Ćutljiv je, ali nije bio agresivan”

Ruski mediji su, pozivajući se na izvore, preneli da je dečak i ranije donosio nož u školu i da su to navodno svi znali, ali da niko nije reagovao. Pisali su i da je u pitanju problematično dete.

S druge strane, deca koja sa njim pohađaju razred kažu samo da je čudan i ćutljiv.

– Uvek je bio tih, slabo je komunicirao. Nije bio u vezi sa devojčicom koju je napao – rekli su đaci.

Međutim, tvrde da je istraživao kako da kupi fantomku i oružje.

Ističu i da ga niko nikad u školi nije maltretirao ni ponižavao.

– Taj momak je tako tih, on ne priča, niti mi pričamo sa njim. Niko ga nikad nije povredio, zezao, nazivao imenima… – tvrde maturani.

Đaci su ispričali i o herojskom podvigu njihovog druga Andreja, koji je napadaču izbio nož iz ruke.

– Razred je bio na bini, trebalo je da pevaju pesmu, a on je izvukao nož i stavio pod grlo naše drugarice. Andrej je reagovao. Zgrabio je njegovu ruku i uspeo nju da skloni. Uspeo je da ga natera da ispusti nož. Ne znam odakle ga je ovaj i izvukao – ispričao je jedan đak.

Učenici kažu i da nikad nisu ni čuli, niti primetili da njihov ćutljivi drug iz razreda ima psihičke probleme. Navode da nikada do tada nije pokazao ni najmanji znak agresije.

– On je iz siromašne porodice. Otac mu je umro, majka mu je starija. To znamo – rekli su đaci.

Dodaju da ne znaju šta je moglo da ga navede da počini ovakav zločin.

– Znamo da se družio sa jednim dečkom koji je prošle godine maturirao. Navodno su išli zajedno da piju, puše, priča se i da su krali novac iz torbi – pričaju đaci.

Svi iz odeljenja kategorički odbacuju pisanje pojedinih ruskih medija da je devojčicu napao zbog neuzvraćene ljubavi.

– To o ljubavi, to su sve laži. Ona nikad nije ni pričala sa njim. Nekad samo “ćao, ćao”. Videli smo da na internetu pretražuje gde mogu da se kupe fantomke i vazdušni pištolji. Voleo je detetkivske priče, videli smo i da gugla pucnjave po školama – tvrde đaci.