DRAMA U BOLNICI KOD BEČA Požar zahvatio odeljenje, ima poginulih – sve zbog cigarete? (VIDEO)

 DRAMA U BOLNICI KOD BEČA Požar zahvatio odeljenje, ima poginulih – sve zbog cigarete? (VIDEO)

Troje starijih pacijenata poginulo je juče u požaru u austrijskoj bolnici u blizini Beča, izvestile su lokalna zdravstvena služba. Plamen je izbio na odeljenju na trećem spratu bolnice Landesklinikum Mödling u blizini Beča.

Istražitelji pretpostavljaju da je uzrok bila cigareta. Pomoć je stigla prekasno da bi spasila trojicu muškaraca na odeljenju, rekao je Matijas Hofer, portparol pokrajinske zdravstvene agencije (LGA), a prenela novinska agencija APA.

Po rečima portparola policije, tragovi upućuju na to da je tinjajuća vatra krenula s kreveta 75-godišnjeg pacijenta za kog se znalo da je strastveni pušač. Tehnički kvar kao uzrok požara nije utvrđen, rečeno je.

Muškarac i još dvoje pacijenata na odeljenju, starosti od 78 i 81 godinu, smrtno su stradali. Jedna žena zadobila je lakše povrede. U početku se pretpostavljalo da je oko 20 osoba lakše povređeno. Vatrogasne službe angažovale su 170 vatrogasaca koji su nakon oko dva sata ugasili požar i završili posao.

Oko 90 pacijenata je moralo biti prebačeno, a operacije u bolnici su otkazane za taj dan. Landesklinikum Mödling ima gotovo 340 kreveta i svake godine ambulantno leči oko 34.000 pacijenata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *