DRAMA NA POPULARNOJ CRNOGORSKOJ PLAŽI: Hitna intervencija tima i evakuacija – među njima spašena i jedna trudnica (VIDEO)

 DRAMA NA POPULARNOJ CRNOGORSKOJ PLAŽI: Hitna intervencija tima i evakuacija – među njima spašena i jedna trudnica (VIDEO)

Foto: Printscreen

Hitnom intervencijom tima crnogorske Uprave pomorske sigurnosti (UPSUL) sinoć su s plaže Crvena stijena, iza brda Volujica, evakuisane dve žene, od kojih je jedna trudnica.

– Oko 22.30 sata Pomorsko-operativnom centru je javljeno da se na plaži Crvena stijena iza brda Volujica, nalaze dve žene, koje zbog nevremena ne mogu da se vrate kopnenim putem u Bar. Odmah je angažovan spasilački čamac SAR-1 sa posadom i pripadnik Sektora granične policije (SGP). Svega 15 minuta je bilo potrebno čamcu da stigne do pozicije i uz pomoć ronilaca u termalnim odelima, jedna po jedna žena su uspešno evakuisane na spasilački čamac – saopštio je za Radio Bar i Bar Info pomoćnik direktora UPSUL-a za bezbednost na moru, Žarko Lukšić, piše podgorička Pobjeda.

On je kazao da su za deset minuta evakuisane osobe prevezene do Gata 5, gde im je pružena hitna medicinska pomoć.

– Na sreću, nije bilo nikakvih posledica, pa su ih članovi porodice odmah odvezli kućama. Inače, plaža Crvena stijena svake godine predstavlja izazov za spasilačke akcije koje sprovodi UPSUL. S obzirom da je početak turističke sezone, molimo sve turiste i građane da ne ugrožavaju živote i ne organizuju avanturističke izlete, kako bi izbegli ovakve nevolje na moru. Na to posebno apelujemo u danima kada su, poput današnjeg i sutrašnjeg, najavljeni loši meteo uslovi – upozorava Lukšić.

Osvrnuvši se na noćašnju profesionalno i izuzetno brzo sprovednu akciju, pomoćnik direktora UPSUL-a naglašava da je spasilački tim Nenad Tasić, Bato Tomašević, Jasmin Koković, Marko Čejović i Stevan Asović, zajedno sa pripadnikom SGP Bar, bio suočen sa velikim izazovom zbog rizičnog prilaza stjenovitoj obali i činjenice da se spašavanje odvijalo s posebnim oprezom jer je u pitanju bila trudnica.