DRAMA NA GOLIJI! Snežni nanosi visoki nekoliko metara – skijaši ZAGLAVLJENI, teške mašine pokušavaju da se probiju do njih (VIDEO)

 DRAMA NA GOLIJI! Snežni nanosi visoki nekoliko metara – skijaši ZAGLAVLJENI, teške mašine pokušavaju da se probiju do njih (VIDEO)

Foto: RINA

Dramatični snimci stižu sa planine Golije na kojoj snežna mećava nosi sve pred sobom.  Potpuno odsečena za saobraćaj je deonica Preko Brdo – Odvraćenica.   Usled snežne mećave na ovoj deonici u snežnom haosu tokom dana ostalo je zavejno nekoliko automobila koji su se našli na tri kilometara na putu od Odvraćenice ka Novom Pazaru.

– U pitanju su skijaši koji su parkirali automobile i sada ne mogu da ih pomere koji su se oglušili o sve apele koje su nadlženi uputili i ostali su zaglavljeni. Mehanizacija ide ka njima kako bi put bio pročišćen, a oni na bezbednom – rekao je Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica.

Foto: RINA

On dodaje da je najkritičnija situacija na Goliji i čim sneg stane kreće se u probijanje zavjanih putnih pravaca u udaljenim planinskim selima. U ostalim delovima opštine stanje nije alarmantno i nema odsečenih sela.

Foto: RINA

– Mehanizacija je do Odvraćenice prošla jednom, međutim već sledeći put to je bilo nemoguće. Obustavli smo probijanje  nanosa, jer dok traje snežna mećava uzaludno je pokušavati čišćenje. Na terenu su ostali bager i utovaravač. Formirani su snežni nanosi visoki nekoliko metara. Ekipa je otišla da pomogne i zavejanim skijašima koji su ostali zaglavljeni, izjavio je Vitomir Arsović iz Puteva Ivanjica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *