DRAGOVIĆ ŽELI DA NAPUSTI ZVEZDU: Opleo po srpskom fudbalu! Ništa mu ne znači ni Liga šampiona!

 DRAGOVIĆ ŽELI DA NAPUSTI ZVEZDU: Opleo po srpskom fudbalu! Ništa mu ne znači ni Liga šampiona!

Foto: MN Press

Bivši austrijski reprezentativac Aleksandar Dragović ponovo izrazio je želju da se ponovo okuša u ligama “petice”, godinu dana pre isteka ugovora sa Crvenom zvezdom i to u sezoni kada će se, najverovatnije, u Ljutice Bogdana ponovo igrati Liga šampiona. Međutim, izgleda da ni to nije dovoljno veliki izazov za popularnog Draga.

– Već sam se dogovorio i prihvatio poziv Sampdorije zimus. Nažalost, nešto je iskrslo. Tako je. Naravno da bi bilo lepo da se dokažem u Italiji – rekao je Dragović za APA.

Utisak je da nije puno zažalio, pre svega jer će osvojiti drugu titulu prvaka Srbije. Pre toga je bio po dva puta najbolji sa Bazelom u Švajcarskoj i u Ukrajini sa Dinamom iz Kijeva.

– Bar mogu da proslavim šampionsku titulu sa Crvenom zvezdom – dodao je Dragović, ali i izrazio želju da napravi transfer predstojećeg leta kako bi opet igrao na najvećoj sceni.

– Povratak u najboljih pet liga je moja želja. Realno, u mojim godinama samo Italija dolazi u pitanje. Ipak, videćemo šta će biti. Naravno da neću da igram besplatno za bilo koga. Fudbal je postao biznis, posle korone su se mnoge stvari promenile. Gleda se da se mladim igračima poveća cena i zatim ih prodaju. Ne bih da kritikujem previše, ali sam malo izgubio ljubav prema fudbalu.

Aleksandar Dragović

Na pitanje da li je opcija povratak u Austriju, iako su bečki Rapid i Austrija, kao i LASK iz Linca, pokazali interesovanje, Dragović odgovara:

– Jednog dana zašto da ne? Ipak, rekao bih da je sada rano. Možda za dve-tri godine.

Dolaskom Ralfa Ragnika na mesto selektora selekcije Austrije Dragović je izgubio mesto, čak ni pozive ne dobija iako je bio jedan od najstandardnijih.

– Svestan sam da srpska liga nije ‘vau’, ali voleo bih da mi se pruži prilika da se dokažem. Veoma sam razočaran, to me je jako pogodilo. Ne treba mi nikakav poseban tretman – zaključio je Dragović.