Dragana Mirković DALA SVOJ SUD O FEMINISTIČKOJ PESMI JK! Pevačica JAVNO dokačila i Milicu Pavlović!

 Dragana Mirković DALA SVOJ SUD O FEMINISTIČKOJ PESMI JK! Pevačica JAVNO dokačila i Milicu Pavlović!

Jelena Karleuša sinoć je održala svečanu promociju svoja dva nova albuma, “Alfa” i “Omega” koje je izdala nakon punih 11 godina pauze. 

Ekipa portala Srbija Danas je bila na licu mesta i zabeležila je zanimljive detalje događaja koji je okupio najveću medijsku pažnju do sad, a događaj je prokomentarisala i Dragana Mirković.

Jelena Karleuša
Foto: Srbija Danas

Jelena je tokom konferencije za medije i promocije promenila čak nekoliko stajlinga, a strpljivo je odgovarala i na brojna pitanja okupljenih novinara. U ekskluzivnom intervjuu za “Srbija Danas”, Karleuša je, osim o novim pesmama i ponovnom pomeranju granica kada je regionalni šoubiz u pitanju, našem novinaru odgovorila i na nimalo laka pitanja o femicidu i stravičnim ubistvima žena koja su se nažalost dogodila i potresla javnost. 

Jelena je sa svojim timom ovaj svečani događaj spremala dugo i vredno, a na samoj promociji je okupila najbliže prijatelje i kolege. Na promociji se pojavila Milica Pavlović, a njeno prisustvo je bilo potpuno očekivano, budući da je Karleuša upravo sa Milicom snimila duetsku numeru “Mašala” koja se našla na novom albumu “Alfa”. 

Karleušina oba albuma ispratila je i muzička ikona Dragana Mirković i impredsije podelila putem društvene mreže Instagram.

Dragana-Mirković
Foto: Srbija Danas/Milana Pavković

– Bravo, devojke – napisala je ona i tagovala Jecu i Milicu Pavlović uz pesmu “Mašala”.

Jelena Karleuša, Milica Pavlović
Foto:instagram printscreen/Dragana Mirković

Podsetimo, Diva je našem kolegi rekla da je pesma “Mašala” motivacija za sve žene, pa je u pesmi očigledno sebe pronašla i Dragana.

– Ja sam žena koja je vrlo jasna u svojim stavovima, uvek sam to i bila, pogotovo kada je reč o pravima žena. I sama sam na neki način bila žena koja je često na udaru, često bila žrtva, tako da vrlo dobro znam šta to znači – predrasude i nerazumevanje od strane društva. Puno puta sam bila medijski sek*ualno uznemiravana na naslovnim stranama i to me je učvrstilo u nameri da se borim za ženska prava. Žene su vrlo ugrožene na Balkanu, to pokazuju statistike i brojke stradalih, zlostavljanih i ubijenih žena. Žene kao ja, predstavljaju svojevrsne borce koji će se boriti i u ime onih žena koje možda nemaju tu snagu da se same bore. Ja sam žena borac, ima puno žena koje nemaju tu snagu. U njihovo ime sam napisala mnoge tekstove na ovom albumu, kao što je “Mashallah” i ” KarlyB*tch”. To su pesme o ženama koje se bore protiv predrasuda, protiv društva koje ih osuđuje, protiv napada, protiv nerazumevanja, protiv hejtera, protiv muškaraca koji u njima vide sve ono što njima lično smeta. “KarlyB*tch” jeste jedna eksplicitna tema koja pokazuje jednu ženu koja je veliki borac, koja nema problem ni da opsuje, ni da se usprotivi, pa nekad i agresivno. Pesma “Mashallah” je motivacija za sve žene. Kako god da izgledaju, kakve god da su rase, visine, težine, oblika, da se pogledaju u ogledalo i kažu “Uh! Mashallah”, jer samopouzdanje je ključ uspeha i za borbu protiv zlostavljanja – rekla nam je juče Jelena.

Jelena Karleuša
Foto: Srbija Danas