Dr Filgud savetuje kako da se NE UGOJITE, a da jedete sve što se nađe na stolu: Rešenje je JEDNOSTAVNO

 Dr Filgud savetuje kako da se NE UGOJITE, a da jedete sve što se nađe na stolu: Rešenje je JEDNOSTAVNO

Foto:Profimedia

Kako se ne biste suzdržavali hrane tokom uskršnjih preznika i brinuli da ne nabacite koje kilo viška, tu je doktor Filgud, koji savetuje kako da se ne ugojite, a da ipak sve jedete što se nađe na stolu!

  • Jedite sve što želite, ali vodite računa da budete što umereniji. Ako vam se za stolom nađe više vrsta mesa, pokušajte da se pre opredelite za ribu, čuretinu ili piletinu, nego za svinjsko pečenje. Želite li da koliko-toliko ispoštujete pravilan režim ishrane, potrudite se da što manje jedete peciva od belog brašna, a kada je reč o slatkišima izaberite ona koja su na prirodnoj bazi – savetuje dr Saša Plećević, poznatiji kao dr Filgud.

Pokušajte da budete umereni i kada je reč o upotrebi alkoholnih pića. Ipak, jasno je da će malo ko biti toliko jak karakter i da će tokom Vaskršnjih praznika koji se ove godine nadovezuju na 1. maj uspeti da odoli čarima hrane, tako da će svi jesti sve, ali bitno je da se ne prejedamo i da ne jedemo u kasnim večernjim satima.

Foto:Srbija Danas
  • Ako tokom praznika ne radite, nemojte se sasvim opuštati, već svakog jutra i u kasnim popodnevnim časovima, ako vam zdravstveno stanje dopušta, prošetajte barem po pola sata. Šetnja treba da bude umerena, što znači da prilikom hodanja ne gubite dah, već da možete normalno da pričate – preporučuje dr Filgud i dodaje:
Foto:Profimedia
  • Niko vam ne može zabraniti da probate sve đakonije koje će se naći na trpezi, ali ako uspete da se obuzdate i pojedete polovinu od onoga što ste nameravali, verujte, osećaćete se mnogo bolje. Ako će vam biti lakše, pomislite i na muke koje ćete izbeći prilikom pokušaja da skinete nežečjene kilograme koje ste nakupili tokom samo nekoliko prazničnih dana – prenosi “Mondo”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *