DOŽIVOTNA ROBIJA ZA UBICU IZ VRANJA: Ubio ženu kuhinjskim nožem, zlostavljao je godinama

 DOŽIVOTNA ROBIJA ZA UBICU IZ VRANJA: Ubio ženu kuhinjskim nožem, zlostavljao je godinama

Foto: Srbija Danas

Dejan Pavlović iz Vranja, osuđen je danas odlukom sudskog veća kojim je predsedavao sudija Saško Aleksandrović, nepravosnažno na doživotnu robiju zbog svirepog ubistva supruge Snežane Pavlović u martu prošle godine.

Dejan je 23. marta prošle godine sa umišljajem ubio suprugu Snežanu kuhinjskim nožem, koju je prethodno zlostavljao, a na teret mu se stavljaju još dva krivična dela  nasilje u porodici koje je učinio nad svojom, tada maloletnom i punoletnom ćerkom. Devojke su te kobne večeri pokušale da odbrane majku.

Snežana je, godinama pre nego što je ubijena trpela porodično nasilje, ali je uvek prelazila preko Dejanovog maltretiranja i nje i dece, jer kako su komšije ispričale tada za “Novosti” nije imala gde da ode. Uzorna supruga, dobra majka i koleginica pokušavala je na sve načine da zaštiti svoju decu, ali nije uspela u tome.

Poslednji put  je u tužilaštvu dala izjavu “da se on promenio” i “da će započeti novi život”, a čak i ćerka, koja je trebalo da svedoči, rekla da je spavala kada se desilo nasilje, i nije želelele da tereti oca.

Istog dana desio se nezapamćen zločin kada je Dejan izbo suprugu i povredi ćerke. Žena je od posledica preminula u niškoj bolnici.

Pored dve kćeri, Pavlovići imaju i sina, koji je, kako pričaju oni koji ih poznaju, bio pošteđen maltretiranja, jer je bes oca nasilnika uvek bio usmeren na suprugu i njegove starije sestre.

Priča se da je Dejan bio patološki ljubomoran i da je poslednjih godina imao zamerke na to kako je Snežana vaspitala žensku decu. Komšije kažu da Dejan jednom naterao Snežanu i ćerke da u pola noći u pidžamama stoje ispred kuće na minus deset. Nasilan i sklon alkoholu, ulivao je strah i roditeljima, koji su često uzimali u zaštitu svoju snahu, a čak je i majka bila zlostavljana od strane sina.

Više vesti iz hronike možete pročitati OVDE.