“DOSTA NAM JE!” Putin razrešio sve dileme pred majkama ruskih vojnika koji se bore u Ukrajini

 “DOSTA NAM JE!” Putin razrešio sve dileme pred majkama ruskih vojnika koji se bore u Ukrajini

Foto: Profimedia

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da nije potrebno dodatno regrutovanje vojnika u sklopu delimične mobilizacije, prenosi RIA Novosti.

Tokom sastanka predsednika Rusije i majki vojnika koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini, a na konstataciju jedne žene iz Krasnodara da ima četiri sina, te da dva sina i njen suprug učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji kao dobrovoljci, Putin je pojasnio situaciju.

– Nema potrebe, nema potrebe, dosta nam je – odgovorio je Putin i dodao da bi trebalo da joj se vrati i jedan od njegovih sinova.

– Oni su se već borili na frontu – rekao je Putin.

Učesnici specijalne operacije su svi pravi heroji i niko osim njih ne zna kakav je to posao i koliko je opasan. To samo oni znaju i osećaju. Ja lično i čitavo rukovodstvo delimo bol sa onima koji su izgubili sinove, učinićemo sve da osete našu podršku i oslonac – rekao je Putin.

Putin je majkama rekao i da lično razgovara telefonom sa učesnicima operacije i da su ga oni zadivili svojom raspoloženjem i odnosom prema situaciji. Oni sa kojima je razgovarao nisu očekivali taj poziv.

To mi daje osnovu da kažem da su heroji. Opravdano – istakao je Putin. Ruski predsednik je rekao da su informacije sredstvo borbe i to prilično efikasno. Konstatovao je, međutim, da se na internetu nalazi mnoštvo laži i obmana i da ničem ne treba verovati.

Očigledno je da je život daleko komplikovaniji i sadržajniji od onoga što se prikazuje na TV ili čak na internetu, tamo ničemu ne treba verovati, tamo je čitava gomila svakakvih fejkova, obmana, laži. Mnogo je informacionih napada jer je u savremenom svetu uvek tako bilo, ali je sa primenom savremenih tehnologija postalo posebno aktuelno i efikasno. Informacije su takođe sredstvo borbe – rekao je on.

Sastanak je održan uoči praznika Dana majki (27. novembra), a Putin je rekao da je za njih taj praznik prolazi u brizi i uznemirenosti. Na susretu je bilo 17 majki vojnika iz različitih delova Rusije. Između ostalih, sa predsednikom je razgovarala i Galija Suhovska iz Rjazanja čiji je sin poginuo 4. marta u Buči. Posmrtno je odlikovan za hrabrost.