ĐOKOVIĆ PROGOVORIO O POVREDI KOJA GA JE MUČILA! Posle toga istakao o maštanju dok je odrastao u Srbiji

 ĐOKOVIĆ PROGOVORIO O POVREDI KOJA GA JE MUČILA! Posle toga istakao o maštanju dok je odrastao u Srbiji

Foto: Profimedia

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, savladao je Tomaša Mahača sa 2:1 na startu turnira u Dubaiju, posle velike borbe i sjajnog otpora češkog tenisera.

Mahač je 130. igrač sveta, a Srbin je naveo da je na terenu igrao definitivno mnogo bolje nego što mu to pozicija govori.

– Sjajna atmosfera je ovde u Dubaiju, to mi je jedan od najomiljenijih turnira. Tomaš danas nije igrao kao 130. igrač sveta, igrao je fantastično i zaslužio je veliki aplauz. Zadao mi je sve moguće vrste problema, ali kada je bilo važno pronašao sam način. Fizički uvek može bolje, zahtevam od sebe najveće standarde i nivo. Mučio sam se sa povredom nekoliko nedelja, potrebno mi je malo vremena. 

On se potom osvrnuo na dostignuće koje je ostvario ovog ponedeljka, kada je postao apsolutni rekorder belog sporta sa 378. nedelja na čelu ATP liste. 

– To je jako specifično dostignuće za mene. Kao momak koji je odrastao u Srbiji sanjao sam da osvojim Vimbldon i budem broj jedan. Blagosloven sam da sam sve svoje snove ostvario, a kada se to desi, postavljate nove ciljeve i ambicije. Ovo je timski napor, porodični uspeh, iako je ovo individualni sport. Oduševljen sma što sam među najvećim imenima ovog sporta, poput Štefi Graf.