“DOBRO JE ŠTO JE JELENA UBIJENA” Misteriozna crnka iz Beča otkrila šta joj je Zoran pisao: Sve objavila na Vajberu (FOTO)

 “DOBRO JE ŠTO JE JELENA UBIJENA” Misteriozna crnka iz Beča otkrila šta joj je Zoran pisao: Sve objavila na Vajberu (FOTO)

Foto: Srbija Danas/Milana Pavković

Radmila Matić (41), iz Beča, žena koja je tvrdila da se mesec dana posle ubistva pevačice Jelene Marjanović dopisivala sa njenim suprugom Zoranom, preminula je prošlog septembra i nije dočekala epilog slučaja, kojim je, možemo reći “bila opsednuta.”

Matićeva je prvi put 2016. dospela u centar javnosti, kada je obelodanjeno njeno eksplicitno dopisivanje sa Zoranom Marjanovićem.

– Živim u Beču, radim negu starih, a u Austriji sam 11 godina. Putem medija sam saznala za to ubistvo, videla sam u novinama. Jelenu i Zorana nisam poznavala, tad sam prvi put čula za oboje, rekla je Matićeva i navela da je prva stupila u kontakt sa Zoranom. Na pitanje da li je Zoran ubio suprugu, odgovorila je: – Mislim da Zoran nije, ali mislim da zna ko je.

To je izjavila pre 5 godina Matićeva u jednoj emisiji na TV Pinku i dodala da sumnja da je u ubistvo umešana sekta.

– Mislim da je Jelena žrtva sekte. Čini mi se da je Jelena priložena kao žrtva. Verujem da je Zoran pripadnik sekte, jer je neprestano pričao o Hristovim vitezovima i da on ima ključ spasenja – izjavila je Matićeva jednom prilikom.

Posle je, čini se, menjala svoje mišljenje.

Foto: Srbija Danas/Milana Pavković

Nakon godinu dana od kako je pratila i provocirala Zorana Marjanovića, Rada Matić ponovo je dala intervju kako veruje da je porodica Marjanović počinila ritualni zločin po nalogu sekte.

– Sigurna sam sto odsto da se drogirao. On je dan i noć bio nadrogiran, a sem droga stalno je koristio tablete za smrenje. Oni su svi porodično na tabletama, ali ne zbog tuge i stresa već da se nekom nešto ne omakne i da što smirenije pričaju kako se ne bi odali – kaže Rada i dodaje da je Zoran ipak jedne noći rekao nešto veoma čudno:

– Rekao mi je da je dobro što je Jelena ubijena i što je tako ispalo jer bi inače videla neko veće zlo, a sada je sluškinja tvorca – ispričala je ranije Rada Matić.

Pružala podršku Zoranu

Inače, ona je bila jedan od članova Fejsbuk grupe “Podrška Zoranu Marjanoviću”, koja je nastala već u prvim danima istrage ubistva pevačice, u trenutku kad se već uveliko u medijima spekulisalo da je Zoran ubica. Njih dvoje su komunicirali najpre putem te grupe, da bi potom dopisivanje nastavili preko Vajbera. Poruke lascivne sadržine – koji nikako nisu priličile čoveku kome je supruga brutalno ubijena, a koji je istovremeno u javnosti pokušavao da ostavi utisak ucveljenog udovca – dospele su u javnost.

Nakon, ove afere u javnosti oko poruka sa Zoranom Marjanovićem, Matićeva je 2018. godine otvoreno podržala Amela Sejfovića, osuđenog na 14 i po godina za pljačku banke na Ilidži iz koje je u novembru 2015. godine odneseno 300.000 KM i ubistvo slučajnog prolaznika, bicikliste Kema Bašića. Naime, Rada je na svom Fejsbuk profilu krajem juna “šerovala” stranicu koja nosi naziv “Podrška i pravda za Amela Sejfovića”, ilustrovanu brojnim emotikonima srca.

Držala Jeleninu sliku u stanu

Na dan kada je pevačica rođena i kada je porodica postavljala spomenik 2016. godine, Matićeva je na Fejsbuku objavila svoju fotografiju sa slikom ubijene pevačice pored kandila i nogama misteriozne osobe u pozadini. Majka pokojne pevačice, pitala se “šta će njoj fotografija moje ćerke”.

BONUS VIDEO: Interventna odvodi Zorana Marjanovića