DEVOJČICA (7) RASPLAKALA CEO SVET! Izronila iz ruševina na granici sa Sirijom pa izgovorila reči koje su sledile sve

 DEVOJČICA (7) RASPLAKALA CEO SVET! Izronila iz ruševina na granici sa Sirijom pa izgovorila reči koje su sledile sve

Foto: YouTube Printscreen DW News/Shutterstock

Najmanje 4.800 ljudi poginulo je u Siriji i Turskoj u razornim potresima prema najnovijim informacijama tamošnjih vlasti. Međutim, među onima koji su konačno izvučeni iz ruševina je i devojčica, koja je odmah tražila svoju majku.

Spasioci su tokom noći nastavili potragu za preživelima, po hladnoći, kiši ili snegu, ponekad i golim rukama, kako bi spasili svaki mogući život, poput sedmogodišnje devojčice koja je izronila u prašnjavoj pidžami iz ruševina u Hataju na granici sa Sirijom, pred očima reportera AFP-a, nakon više od 20 sati užasa.

“Gde je moja mama?” rekla je spasiocu koji ju je uzeo u naručje.

Loše vreme otežava spašavanje i još više zagorčava sudbinu preživelih koji drhte u šatorima ili u improvizovanim skloništima. Veliki pad temperatura izlaže povređene i zaglavljene u ruševinama, dodatnom riziku od hipotermije.

Prema procenama, u Turskoj se srušilo i do pet hiljada zgrada, uključujući bolnicu u İskenderunu. U potresima su srušeni celi stambeni blokovi. Turska je zatražila pomoć od NATO saveznika u rešavanju posledica potresa, od kojih se najjači 7,8 dogodio juče ujutru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *