DETONACIJA: Piksi najavio moćan transfer

 DETONACIJA: Piksi najavio moćan transfer

Foto: MN Press

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi najavio je da će Orlovi igrati dopadljiv fudbal na Svetskom prvenstvu.
– Zamislite, mi idemo u Katar, a prvak Evrope Italija ne ide. Nećemo promeniti naš pristup i igru, to je sigurno. Na Mundijalu ćemo igrati napadački, odnosno ono što zovemo fudbal-spektakl, pa ćemo videti kako ćemo proći. Sve je moguće – istakao je Stojković u intervjuu za Tutosport.

Harizmatični trener je govorio i o formi Dušana Vlahovića, pošto su Italijani konstatovali da nije postigao pogodak u tri meča za Juventus.

Niti sam zabrinut, niti bi neko trebalo da se nervira zbog Dušana. Gledam sve Juventusove utakmice i mogu reći da Vlahović igra veoma dobro. Samo što nije moguće dati gol baš u svakom kolu. U ovom trenutku za njega je najvažnije da ostane miran, ne misli o golovima, jer će sigurno doći. Veliki napadači tako funkcionišu, žive za trenutak kad će zatresti mrežu. Igrao sam u Marselju sa Žan Pjerom Papenom, osvajačem Zlatne lopte i svaki put kad bi se utakmica završila, bez obzira na ishod, unervozio bi se ako ne bi bio strelac. Čim budem video Dušana, ispričaću mu još neke anegdote u vezi sa Papenom.
U Juventusu bi od leta mogao da zaigra još jedan reprezentativac Srbije Sergej Milinković-Savić.
– Bilo bi dobro da ga vidim u Juventusu, pre svega usled činjenica da je Vlahović već u Torinu. I meni bi bilo lakše, pratio bih samo jednu utakmicu kako bih ih video obojicu. Šalu na stranu, Sergej je stvarno savršen fudbaler za Alegrijev tim. Juventusu nedostaje vezista kao što je Milinković-Savić. Ima stas, daje golove, asistira, dobro poznaje Seriju A. Navijam da pređe u Juve, ali se ne pitam. To očigledno moraju da reše Anjeli i Lotito – poručio je Stojković.