“DETE IZVODI U VRTIĆ, REŠENO JE DA TU BUDE UBIJEN” Kako je Škaljarac upropastio Velji likvidaciju: Video me je Luka Perenčević

Bojan Hrvatin, svedok-saradnik u postupku protiv kriminalnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji je za sada optužen za sedam ubistava počinjenih u Srbiji, juče je nastavio svedočenje pred Specijalnim sudom u Beogradu.

On je detaljno pričao o zločinima klana koji nisu na optužnici. Govorio je i koliko je bio plaćen za ubistva, kao i koji mu je bio motiv da prizna zločine.

Po povratku sa mora, kako je ispričao Hrvatin, Belivuk mu je rekao da ima posao: “Mladen Lazarević koji je učestvovao u pljački u Dubaiju sa Ljepojom”.

– Ja sam pristao i da je trebalo je da pratimo Mladena Lazarevića, čoveka koji je učestvovao u pljački u Dubaiju kada su sa dva automobila uleteli. Iznajmio sam stan u naselju West 65, gde je on bio i trebalo je da mu pratim navike kako bi izvršili atentat na njega. Postavili smo kamere u jednom kafiću gde je on non-stop dolazio, a čak je i Zvicer svaki dan gledao uživo snimke Lazarevića – kazao je Hrvatin, pa nastavio:

– Preko Gugl mapa sam upoznao kraj, onda sam zvao agencije koje iznajmljuju tamo stanove. Sedeo sam u kafiću i gledao na zgradu i ulaz Mladena Lazrevića kada je iz tog ulaza izašao sada pokojni Luka Perenčević. Iznenadio se prišao i pitao me šta radim tu, rekao sam mu da jurim da iznajmim stan. Žena koja mi je pokazala stan bio je baš u zgradi Mladena Lazarevića, na petom spratu – ispričao je kako je tekla potraga za Pink Panterom.

Perenčević je, podsećanja radi, ubijen u improvizovanoj teretani na Banjici. Ubica maskiran u dostavljača hrane do danas nije priveden.

Luka Perenčević
Foto: Facebook

Hrvatin je potom objasnio da je, nakon što mu je upoznao navike, doneta odluka da ga likvidiraju kada se bude vraćao iz vrtića, a nakon što ostavi dete.

– Videli smo njegove navike, imao je obezbeđenje, trenirao je, izlazio je uglavnom sa sportskom torbom, odlučili smo da ga radimo kada uđe u zgradu, u tom prostoru gde je ulaz od lifta i jedan prostor na ge. Dva bosanca su trebala da ga ubiju, sa jednim sam se spojio, ne mogu da se setim kako se zvao na skaju. Našli smo se na Novom Beogradu, dao sam im 2.000 evra da imaju za život i rekao sam da ću im pokazati mesto gde treba da ga rade. Snimio sam to mesto satom, međutim, to mesto je otpalo jer mu navika nije bila konstantna, onda smo odlučili pošto je blinda izlazila bez njega, ja sam sedeo i gledao i primetili smo da dete izvodi u vrtić, pa je rešeno da tu bude ubijen. Bilo je par pokušaja, ali su propali jer je ispalo da je taj jedan od ubica rođak škaljarca a mi smo to provalili i oni su zbrisali sa štek stana – ispričao je tvrdeći da je Radoje Zvicer rukovodio tom akcijom.

– Radoje Zvicer je rukovodio, on je našao te Bosance preko Bosanca iz zatvora. Veljko mi je rekao da bi za taj posao dobio 25.000 evra. Kada nam je taj Bosanac prvi pobegao, Zvicer je ostao kategoričan da zna kako će i šta da bude. Dobio sam tih 25.000 evra, Veljko je uzeo 5.000 za troškove iznajmljivanje stana, a ja 20.000 – naveo je.

Radoje Zvicer

Tužilac: Koliko ste novca dobili od koga za aktivnosti koje sami nazivate poslovi?

Hrvatin: 10.000 za Veličkovića, za Lazarevića 20.000, za primopredaju novca 10.000, za Zdravka Radojevića 10.000 evra.

Tužilac: Od koga ste dobili Skaj telefon?

Hrvatin: Od MIloša Budimira i (Marka) Miljkovića

Na pitanje da li su on i njegova porodica imali finansijsku pomoć, Hrvatin je odgovorio odrično. Na pitanje kada je i od koga dobio “Skaj” telefon i koji je nadimak imao, rekao je da je imao dva nadimka – Leo Luko i Anakin.

Na pitanje da li je ubistvom Gorana Veličkovića izgubio deo prihoda od trgovine drogom sa njim, Hrvatin je odgovorio potvrdno. Na pitanje šta je bio razlog što je tako odlučio, okrivljeni saradnik je rekao da je u pitanju bila “pripadnost grupi”.

Hrvatin je rekao da Miljković nije voleo Veličkovića i da su smatrali “da je dupljak”. Kada su ga uhvatili, kako je rekao, ispostavilo se da je Veličković na vezi sa Filipom Koraćem, odnosno škaljarskim klanom.

Tužilac: Da li ste imali kontakt sa nekim ko nije bio lišen slobode?

Hrvatin: Sa Dušanom Roganovićem, a kasnije preko Brašnjevića i sa Radojem Živkovićem, koji je Zvicerov rođak.

Radoje Živković Žuti
Foto: Police Turkey

Tužilac: Kako izgleda slika ubijenog Veličkovića?

Hrvatin: Sliku sam video na telefonu Miljkovića, video sam onu sa Veljkom i Lalićem, sliku gde su isečene ruke i stopala i sliku gde je na leđima krvlju ispisano “Korać pi**a”.

Tužilac ponavlja gde je pisalo “Korać pi**a”

Hrvatin: Na leđima je bilo ispisano.

Hrvatin je doda i da je bilo četiri, pet slika njegovog tela, sitnih komada već spremnih za mašinu, a bilo je i slika gde piše izdaja i na gluteusu Trajko, pa u sekvencama snimano kako ga seku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *