DETE (3) SLUČAJNO HICIMA IZ PIŠTOLJA RANILO DVOJE LJUDI! Za dlaku izbegnuta veća tragedija

 DETE (3) SLUČAJNO HICIMA IZ PIŠTOLJA RANILO DVOJE LJUDI! Za dlaku izbegnuta veća tragedija

Foto: Shutterstock

Pucnjava u Indijani u kojoj su dve osobe povređene nakon što je trogodišnjak pristupio pištolju dovela je do hapšenja muškarca traženog zbog ubistva u Ilinoisu, saopštile su vlasti, prenosi “ABC News”.

Trejšon Smit (23) uhapšen je u četvrtak nakon što je posetio bolnicu sa prostrelnom ranom koja nije opasna po život, rekao je poručnik Džastin Hartman iz policijske uprave Lafajet.

Istražitelji su na kraju utvrdili da se pucnjava koja je poslala Smita i još jednu žrtvu u bolnicu dogodila kada je trogodišnjak mogao da pristupi pištolju i ispali jedan metak.

– Utvrđeno je da je trogodišnje dete na toj lokaciji pristupilo pištolju i ispalilo jedan metak pogodivši dve osobe – kaže Hartman.

Policijska uprava je saopštila da su policajci prvobitno pronašli obe žrtve pucnjave u bolnici “Franciscan Health Lafayette East Hospital”, gde su se lečili zbog povreda koje nisu opasne po život. Kasnije su utvrdili da se pucnjava dogodila u stambenom naselju u Lafajetu u Indijani.

Hartman je rekao da je druga žrtva bila majka deteta, a Smit je bio majčin prijatelj.

Smit je uhapšen na osnovu aktivnog naloga za ubistvo iz susednog okruga Kuk, Ilinois. Policijska uprava Lafajet saopštila je da koordinira sa policijom Markhama u Ilinoisu u vezi sa hapšenjem.

Smit živi u Lafajetu, prema vlastima.

Predstavnik policijske uprave Markham nije odmah odgovorio na zahtev za komentar o hapšenju.