DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA ZA DECEMBAR: Evo kakvo nas vreme očekuje – na sajtu RHMZ osvanulo UPOZORENJE ZA LEDENU KIŠU (FOTO)

 DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA ZA DECEMBAR: Evo kakvo nas vreme očekuje – na sajtu RHMZ osvanulo UPOZORENJE ZA LEDENU KIŠU (FOTO)

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić/Shutterstock

U Srbiji sutra oblačno, mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, posebno na istoku Srbije, gde se očekuje formiranje ili povećanje visine snežnog pokrivača za 5 do 10 cm.

U brdsko-planinskim predelima istočne i jugoistočne Srbije biće uslova za lokalnu pojavu ledene kiše, dok će u nižim predelima ovih područja biti i mešovitih padavina – kiše, susnežice i snega). U Vojvodini uglavnom suvo.

Foto: Printscreen/RHMZ

Vetar slab i umeren, u košavskom području jak istočni i jugoistočni, koji će u planinskim predelima istočne Srbije i u Pomoravlju povremeno dostizati udare olujne jačine, krajem dana u slabljenju. Najniža temperatura od 2 do 5, najviša dnevna od 3 do 6 stepeni, saopštio je RHMZ.

U Beogradu oblačno povremeno sa slabom kišom. Vetar umeren i jak istočni i jugoistočni, krajem dana u slabljenju. Temperatura bez većeg kolebanja od 4 do 6 stepeni.

U Srbiji do 8. januara pretežno oblačno, u petak na zapadu i severu ponegde sa slabom kišom, u subotu iznad većeg dela uglavnom suvo. Od nedelje povremeno s kišom, ali uz porast dnevne temperature, pa će sneg padati samo na visokim planinama.

RHMZ je inače najavio blaži i prosečno vlažan decembar, sa temperaturama malo iznad višegodišnjeg proseka.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost decembarske srednje minimalne temperature vazduha oko 1.7ºC, a maksimalna temperatura vazduha biće oko 7.4ºS.

Mesečna suma padavina tokom decembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 1 mm viši u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini decembarska suma padavina iznosiće oko 53 mm.

Pročitaj još