DETALJI TRAGEDIJE KOD ALEKSINCA: Poginuo mladić, policija traga za vozačem kamiona

 DETALJI TRAGEDIJE KOD ALEKSINCA: Poginuo mladić, policija traga za vozačem kamiona

Jedna osoba je poginula a tri su povređene u sudaru automobila i kamiona sinoć oko 23 časa na auto-putu Beograd-Niš u visini pumpe kod Aleksinca.

Prema prvim informacijama poginuo je mladić star 24 godine iz sela Lučane kod Bujanovca koji se nalazio u automobilu, dok su dvoje putnika zadobilo teške telesne povrede, a jedan lake.

Nastradali mladić je bio putnik u vozilu. Vozač automobila je zadobio povrede opasne po život. Nezvanično se saznaje da su u pitanju državljani Srbije koji su na privremenom radu u Nemačkoj, a u Srbiju si došli povodom predstojećih praznika.

Policija traga za vozačem kamiona koji je pobegao posle nesreće.

U UC UKC Niš, navode da su noćas primljena tri pacijenta sa traumama i politraumama zadobijenim u saobraćajnoj nesreći.

– Pacijent  (32) primljen je u teškom opštem stanju, sa dve velike skalparne rane, koje su odmah sanirame na odeljenju reanimacije.

Nakon urađene hitne dijagnostike po trauma protokolu, utvrđene su teške neurohirurške povrede glave- krvarenje u mozgu, povrede grudnog koša i pluća, otvoreni prelom leve nadlaktice i povrede kostiju lica. Pacijent hospitalizovan u intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju UKC Niš.

Pacijentkinja (47) nakon urađene dijagnostike zbrinuta je na odeljenju grudne hirurgije, utvrđene su povrede grudnog koša- prelom rebara i grudne kosti.

Trenutno u stabilnom stanju, hospitalizovana na odeljenju Klinike za grudnu hirurgiju UKC Niš radi daljeg praćenja zdravstvenog stanja, kažu u UKC Niš.

Treći pacijent (54) koji je dovezen u UKC Niš nije zadržan na lečenju jer nakon urađene dijagnostike, nisu utvrđene povrede koje iziskuju hospitalno medicinsko lečenje. Nakon konsultacija, pacijent nije zadržan, uz preporuku za dalje praćenje zdravstvenog stanja.

U policiji navode da su se sudarili Opel Zafira nemačkih registarskih oznaka i kamion sa prikolicom turske registracije. Nesreća se desila na delu auto puta na kojem se izvode radovi od pa se saobraćaj odvija u dve kolovozne trake.

Nezvanično se saznaje da su dvoje teško povređenih putnika roditelji mladića, koji je nastradao a da je treći lakše povređeni njegov brat od strica.

Povređene je u UKC Niš dovezao stric nastradalog mladića koji se nalazio u drugom automobilu.