DEČAK-UBICA RADIO JEZIVU STVAR SEDAM NOĆI ZAREDOM Uznemirena deca obavestila roditelje: Zašto mu niste pomogli?!

 DEČAK-UBICA RADIO JEZIVU STVAR SEDAM NOĆI ZAREDOM Uznemirena deca obavestila roditelje: Zašto mu niste pomogli?!

Foto: printscreen/Društvene mreže

Prošlo je 20 dana od stravičnog masakra koji je uznemirio kako Srbiju tako i ceo Balkan. Tog 3. maja učenik sedmog razreda osnovne škole “Vladislav Ribnikar” počinio je nezapamćeni zločin, kada je iz očevog pištolja ubio svoje drugare i čuvara škole. Iz poštovanja prema nedužno stradalima, nećemo pisati o brojevima, jer nije u pitanju statistika – već deca

Podsetimo, dečaku-ubici bilo potrebno oko 120 sekundi da upuca sve te ljude, da za to vreme promeni šaržere, iskoči kroz prozor i pozove policiju. I dok svi pratimo situaciju iz minuta u minut, pitajući se – šta je motiv trinaestogodišnjaku da napravi masakr, nove informacije nas ostavljaju bez daha.

Na sam danas masakra, kao motiv navodilo se potencijalno zlostavljanje dečaka ubice od strane drugara, ali to se pokazalo kao netačno. 

Da je odeljenje prihvatilo dečaka, svedoči i majka jedne od žrtava – tačnije, devojčice Eme Kobiljski koja je hrabro stala pred ubicu i tako “kupila” vreme da se drugi spasu. U sveopštem haosu i strahu, ona je stala ispred dečaka-ubice i rekla: “Zašto to radiš, prestani” i dala vremena drugoj deci da pobegnu. I upravo zahvaljujući njoj sedmorica dečaka sa spiska uspelo je da pobegne i spasi se sigurne smrti. Ema nije bila na “listi smrti”.

I upravo poruka koju je njena majka Nina Borović Kobiljski uputila roditeljima dečaka-ubice rasplakala je sve koji su je pročitali, ali odatle smo uspeli da saznamo nove detalje o ubici.

– Dobijali smo njihove video snimke kako pevaju pored kamina, igraju se na tematskim večerima i idu na izlete… Znate i da su se svi zajedno kartali i smejali u sobama do kasno u noć. Kako ne biste znali, kada ste puni zahvalnosti zvali razrednog starešinu i zahvaljivali se što vam je sin tako lepo prihvaćen od strane drugara u novom odeljenju u koje ste izabrali da ga prebacite? Bilo im je prelepo, ali im je istovremeno bilo čudno zašto jedno dete svih sedam dana spava sklupčano na fotelji, umesto u krevetu, iako mu je na raspolaganju cela dvokrevetna soba?! Da li znate da je tom detetu bila neophodna pomoć i vas roditelja i stručnih lica? Tragedija koja nas je zadesila je toliko strašna, bolna i nepojmljiva, da se svakodnevno borimo za udah. Misli koje će nas doživotno moriti su: Zašto mu niste pomogli?! Zašto ste ga obučavali u streljani i kod njega razvijali i gajili tako jezive veštine pucanja i ubijanja, dok smo mi nasu decu vodili na časove umetnosti i sporta?! 

Više javno tužilaštvo u Beogradu danas je saopštilo da, između ostalog, istražuje i odgovornost streljane u kojoj su vežbali gađanje V. K. (48) i njegov 13-godišnji sin. Takođe, majka dečaka-ubice biće saslušana kako bi se utvrdilo da li je nad dečakom došlo do zapuštanja ili zlostavljanja.

Sve vesti o nezapamćenoj tragediji u školi na Vračaru pročitajte OVDE.