DEČAK (2) IMA KOROZIVNE PROMENE LICA I USTIJU Potresni detalji – otac dao sinu da popije kiselinu, oglasili se iz bolnice

 DEČAK (2) IMA KOROZIVNE PROMENE LICA I USTIJU Potresni detalji – otac dao sinu da popije kiselinu, oglasili se iz bolnice

Foto: Srbija danas/Milana Pavković/Shutterstock

Stanje muškarca i njegovog dvogodišnjeg sina, koji su pronađeni otrovani na mestu poznatom kao “vašarište” u Pirotu 3. jula, i dalje je nepromenjeno.

– Pacijent hospitalizovan je u intenzivnoj nezi Klinike za endokrinologiju UKC Niš. Primljen je teškim korozivnim promenama jednjaka i želuca izazvanim ispijanjem sone kiseline. Urađene su sve dijagnostičke procedure i data je sva terapija po protokolu. Trenutno je stabilnih vitalnih parametara, svestan ali zbog stepena i vrsta povreda smatra se da je u životno ugrožavajućem stanju. Dvogodišnji pacijent je na intenzivnoj nezi Klinike za pedijatriju gde tim lekara konstantno prati njegovo stanje. Trenutno je stabilnih vitalnih parametara, dobio je kompletnu terapiju a zbog specifičnosti povreda – opekotina i korozivnih promena lica i ustiju, lekari će narednih dana odlučivati o daljem toku lečenja – saopštio je niški UKC.

Muškarac je, prema sumnjama, doveo svog dvogodišnjeg sina kolima na livadu na Prisjanskom putu u Pirotu. Tamo mu je dao sumpornu kiselinu, a zatim je i sam popio korozivno sredstvo. Događaj se odigrao kasno u večernjim satima, i nijedan meštanin tog dela Pirota nije primetio ništa dok policija nije stigla na mesto.

Muškarac živi u centru Pirota, udaljenom oko tri kilometra od “vašarišta”, u kući koja ukazuje na to da se radi o imućnoj porodici. Materijalno stanje nije bilo razlog za njegovo tragično postupanje.

Nijedan od njegovih rođaka nije želeo da komentariše ovaj događaj, ali prema nezvaničnim informacijama, navodno se odlučio na ovaj čin zbog sukoba sa suprugom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *