DECA ZNAJU ŠTA SE DOGODILO KOBNE NOĆI? Advokatica: Što pre ispitati sinove Ane Volš

 DECA ZNAJU ŠTA SE DOGODILO KOBNE NOĆI? Advokatica: Što pre ispitati sinove Ane Volš

Foto: Društvene mreže

Beograđanka Ana Volš nestala je 1. januara u SAD, potraga za njom i dalje traje, a za to vreme brigu o njenoj deci preuzela je socijalna služba jer je Anin muž Brajan u zatvoru.

Ana ima trojicu sinova koje je dobila u braku sa mužem Brajanom, koji je u uhapšen zbog ometanja istrage koja se vodi povodom njenog nestanka.

Odeljenje za decu i porodicu saopštilo je da su socijalne službe preuzele brigu o njihovoj deci. Iako se ne zna tačno gde se deca nalaze i kroz šta emotivno prolaze, advokatica Vendi Marfi kaže da su oni vrlo važan deo istrage, piše Boston25.

Foto: Instagram Printscreen/anawalshe

– Kada majke nema, a otac je u zatvoru, deca su u suštini kao siročad u ovom trenutku. Mogu da zamislim kako im je zbog traume koju su preživeli – rekla je advokatica.

Advokatica Marfi nije direktno povezana sa slučajem nestanka Ane Volš, ali smatra da policija treba što pre da ispita njihove sinove, koji imaju dve, četiri i šest godina.

Da li su oni bili svedoci onoga što se dogodilo? Da li su bili svedoci i nekih drugih dešavanja u porodici? S obzirom da je policija toliko vremena provela istražujući kuću i kao mesto zločina, jasno je da su deca bitan deo priče – smatra Marfi.

Dodala je i da kada su deca pod nadzorom socijalnih službi, istražitelji mogu lakše da ih ispitaju, bez da fizički borave u policijskoj stanici.

– Suština svega je da decu ne treba da zanemarimo jer sve vreme tražimo informacije o ovom paru. Deca su često najugroženija, njima je potrebna pomoć – rekla je ona.

Potraga za nestalom Anom Volš i dalje traje, a na saslušanju njenog muža Brajana Volša, sud je saopštio da je u podrumu kuće pronađen oštećeni krvavi nož. On se sumnjiči da je ometao istragu. Nalazi se u pritvoru i određena mu je kaucija od 500.000 dolara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *