DECA SU VRIŠTALA, POČELA SU DA BEŽE Detalji drame u obrenovačkoj školi – pištolj je delovao kao pravi

 DECA SU VRIŠTALA, POČELA SU DA BEŽE Detalji drame u obrenovačkoj školi – pištolj je delovao kao pravi

Dečak (13), učenik sedmog razreda u OŠ “Jefimija” u Obrenovcu, izazvao je haos u razredu kada je danas, nakon jednominutnog ćutanja povodom masakra na Vračaru, iz ranca izvadio plastičan pištolj i počeo da maše njime. Nakon incidenta, učenik i njegov otac privedeni su u policijsku stanicu.

Kako navodi jedan od roditelja učenika ove škole u Obrenovcu, nakon što su vršnjaci videli pištolj, nastao je haos.

– Deca su odavala počast nastradalim vršnajcima minutom ćutanja. Nakon toga, nastavnik je ostavio decu u učionici na nekoliko minuta, a za to vreme uhapšeni učenik je izvadio plastični pištolj koji je pokazao drugu. Neko od tih dečaka je uzeo taj pištolj i počeo da maše njime i izazvao haos među decom. Maloletnici su počeli da beže, a u šoku je bio i nastavnik. Odmah su iz škole obavestili policiju, koja je ubrzo stigla – navodi zaprepašćeni roditelj.

Prema rečima ovog roditelja, policija je ubrzo stigla.

Odmah je reagovao školski policajac. Dečak je priveden, a policija je obavestila i oca koji je takođe otišao u policijsku stanicu i sa njim je obavljen razgovor. Pošto je učenik izveden iz škole nastavnici su nastavili nastavu – kaže sagovornik.

Deca koja su bila u učionici su se uplašila, razredni starešina je obavešten kao i služba Centra za socijalni rad, a jedan od ovih dečaka je sa roditeljem predat pripadnicima MUP-a koji su odmah reagovali po prijemu poziva.

Podsetimo, učenik osnovne škole “Vladislav Ribnikar” na Vračaru ubio je juče osmoro đaka te škole i čuvara, a teško je ranio još šest učenika i nastavnicu istorije.

U Srbiji je proglašena trodnevna žalost, a nastava u svim školama u Srbiji počela je jutros minutom ćutanja, kako bi se odala pošta stradalim učenicima i zaposlenima u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru. I popodnevna smena počeće minutom ćutanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *