DAVIO VOZAČA I ČUPAO INFUZIJU! Stravičan napad na radnike Hitne pomoći u Kraljevu: Pijani pacijent napravio haos, intervenisala policija

 DAVIO VOZAČA I ČUPAO INFUZIJU! Stravičan napad na radnike Hitne pomoći u Kraljevu: Pijani pacijent napravio haos, intervenisala policija

Foto: Srbija danas/Profimedia

Novi primer nasilja nad radnicima hitne/ medicinske pomoći

Zaposleni u noćnoj smeni kraljevačke Hitne pomoći u nedelju su bili žrtve agresivnog pacijenta a neki od njih su i fižicki bili napadnuti.

Glavna sestra Ana Ratković priča da je sve počelo oko 22 sata kada je pacijent u vidno alkoholisanom stanju u pratnji dve osobe doveden da mu se sanira povreda na zadnjem delu leve butine. 

 – Kada ga je doktorka pitala kako se povredio, to je njega toliko razljutilo da je u momentu počupao je infuziju, porušio paravane, sav medicinski materijal je rušio pred sobom i krenuo na šalter gde je rukom pokušao da dohvati dežurnog. U strahu su se svi povukli i zaključali u dispečerski centar – kaže Ratković i napominje da su snimci iz Hitne pomoći predati policiji i da je strašno kako je sve izgledalo. 

– On je pesnicom udarao u to debelo staklo i pritom posekao ruku i dok je krv liptala na sve strane jurnuo je na vrata prijemnice… Jedan vozač je izašao da ga smiri, međutim on je počeo da ga davi – nastavlja sestra. 

Tek kad je stisnut panik taster, koji u ustanovama postoji baš zbog ovakvih situacija, došla je, kaže, policija a nekoliko policajaca je jedva uspelo da ga savalada. 

– S obzirom na to da je bio povređen odvezli su ga na hirurghiju, a potom i na psihijatriju gde su ga obuzdale dve medicinske ekipe. 

Za sve to vreme u Hitnoj pomoći bilo je mnogo ljudi, nered i krv na sve strane, a zaposleni vrlo uznemireni. 

– Svi su, medutim, nastavili da rade do ujutru iako su bili životno ugroženi. Obavili su sve terene, pomogli svima – kaže Ratković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *